Iphone  / -FACEBOOK
09/09/2023 u 14:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Evo zašto iPhone prestaje da se puni na 80 odsto baterije

Problemi s baterijom uopšteno su poznat problem kod smartphonea prije svega zato što se radi o jedinoj komponenti koja se s vremenom, koliko god telefon moderan bio, polako troši i propada

Korisnici iPhonea najčešće prigovaraju na dvije stvari - ako razbiju ekran i ako im se baterija ‘‘čudno puni‘‘. Problemi s baterijom uopšteno su poznat problem kod smartphonea prije svega zato što se radi o jedinoj komponenti koja se s vremenom, koliko god telefon moderan bio, polako troši i propada. Ako se vaš voljeni iPhone ne puni iznad 80 odsto, nemojte misliti da je vrijeme za posjetu servisu ili zamjenu uređaja. Velike su šanse da se namjerno opire punjenju zbog softverske značajke uključene prema zadatim postavkama.

Stoga, ako se telefon prestane puniti na 80 odsto baterije, to je najvjerovatnije zbog značajke iOS-a pod imenom ‘‘Optimized battery charging‘‘. Njena je namjena spriječiti preopterećenje baterije i produžiti trajanje iPhonea ograničavanjem napunjenosti na 80 odsto.

Ako je ta značajka isključena i telefon se i dalje ne puni preko 80 odsto, moguće je da je problem u pregrijavanju baterije tokom punjenja. U tom slučaju softver će vam takođe ograničiti punjenje na 80 odsto, no ne zato što štedi bateriju, već zato što se ne želi pregrijati. Ako je to slučaj, isključite iPhone i ostavite ga da se malo ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon 15 minuta uključite ga i punjenje će se vjerovatno nastaviti.

Optimizirano punjenje baterije omogućeno je prema zadatim postavkama na iPhoneu, piše Makeuseof. Da biste ga isključili, slijedite ove korake.

Idite na Postavke > Baterija > Zdravlje i punjenje baterije. Isključite Optimizirano punjenje baterije. Odaberite jednu od dvije opcije: Isključi do sjutra ili Isključi (trajno), piše Tportal.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
IPHONEBATERIJA
20. maj 2024 22:32