/ -GOOGLE
26/01/2024 u 10:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Google će uvesti vještačku inteligenciju u Android Auto

Nova verzija Android Auta koristiće AI za automatsko sažimanje dugačkih poruka ili vrlo aktivnih grupnih chatova kako bi ih se lakše dešifrovalo prilikom vožnje

Osmišljen kako bi omogućio vozačima da ‘ostanu fokusirani na putu‘, a da istovremeno mogu sigurno komunicirati dok su za volanom, Android Auto će koristiti AI za sažimanje dugačkih poruka. Google planira uvesti vještačku inteligenciju (AI) u svoju tehnologiju Android Auto u automobilima.

Nova verzija Android Auta koristiće AI za automatsko sažimanje dugačkih poruka ili vrlo aktivnih grupnih chatova kako bi ih se lakše dešifrovalo prilikom vožnje.

Sistem će moći predložiti vozaču relevantne odgovore i radnje koje će moći poduzeti putem glavnog monitora automobila i, što je najvažnije, bez dodirivanja pametnog telefona.

Ažuriranje predstavljeno sa S24 serijom Samsunga

Tehnološki div kaže da će novi Android Auto omogućiti vlasnicima da "uživaju u najboljem od svog pametnog telefona u automobilu".

Google kaže da će, na primjer, vozač moći lako pristupiti lokaciji koju je podijelio prijatelj i uključiti je u aplikaciju Maps pritiskom na dugme. Sistem bi takođe vozačima dao mogućnost da obavijeste svoje prijatelje o procijenjenom vremenu dolaska kroz niz pojednostavljenih unosa.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 02:51