/ -SHUTTERSTOCK
14/01/2024 u 13:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nova Huawei serija imaće 5G čipove?

Huawei je, inače, od SAD ranije dobio dozvolu da stavi Snapdragon čipove koji ne podržavaju 5G u prethodne flegšip telefone, kao što su P50, Mate 50 i P60 serije

Huawei je prošle godine predstavio Mate 60 seriju, prvu posle tri godine koju pokreće 7nm 5G Kirin čipset koji se proizvodi u Kini, u kompaniji SMIC.

Bila je ovo pomalo šokantna objava, s obzirom na to da su američke sankcije imale za cilj upravo da spriječe Huawei da naprave ili kupe procesore koji podržavaju 5G tehnologiju.

Huawei je, inače, od SAD ranije dobio dozvolu da stavi Snapdragon čipove koji ne podržavaju 5G u prethodne flegšip telefone, kao što su P50, Mate 50 i P60 serije.

Sledeća flegšip serija biće P70, a Weibo korisnik Smart Pikachu objavio je da će u srcu ove serije biti čip Kirin 9010 koji je dizajnirao Huawei. Ovaj čip, međutim, još nije zvanično najavljen, prenosi Phonearena.

Insajderi na Twitteru ranije objavili da, uprkos SAD sankcijama, Huawei planira da upotrijebi 3nm Kirin 9010 čipsete. Za sada nema informacija o 3nm čipsetima iz Kine, a prema dostupnim podacima, SMIC trenutno nema kapacitete za tehnologiju ispod 7nm.

Ostaje da se vidi šta će zapravo biti u P70 seriji, odnosno prvo da li će zaista biti 5G čipovi, i ako budu, kakva tehnologija izrade će se koristiti - možda nas Kinezi iznenade, nikad se ne zna.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 01:37