/ -SHUTTERSTOCK
06/04/2024 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novi AI program može da pravi pjesme

Stable Audio 2.0 je obučen na više od 800.000 muzičkih numera, a pjesme koje kreira AI imaju klasičnu strukturu, odnosno uvod, razradu i završetak

Londonska kompanija Stability AI predstavila je novu neuronsku mrežu Stable Audio 2.0 koja na osnovu unijetih podataka ume da kreira pesme u trajanju do tri minuta.

Stable Audio 2.0 je obučen na više od 800.000 muzičkih numera, a pjesme koje kreira AI imaju klasičnu strukturu, odnosno uvod, razradu i završetak.

Korisnici mogu da besplatno isprobaju neuronsku mrežu na zvaničnoj veb stranici projekta ili preko programskog interfejsa aplikacije (API). Oni koji su isprobali novu neuronsku mrežu nisu sasvim oduševljeni, pošto prema njihovim navodima vokal ne liči na ljudski, a AI ponekad stvara veoma čudne kompozicije.

"Stable AUdio 2.0 je bolji od svoje prethodne verzije u tome da pjesme zaista zvuče kao pjesme, ali to još nije ono pravo", zaključak je recenzenta tehnološkog portala The Verge.

Originalna verzija neuronske mreže Stable Audio pokrenuta je u septembru 2023. i mogla je da kreira audio datoteke u trajanju do 90 sekundi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 14:59