Instagram, logo / -FOTO: UNSPLASH
13/02/2024 u 13:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

RIješite mozgalicu: Da li osoba može da primijeti ako skrinšotujete njen Instagram stori ili DM

Postojale su razne spekulacije o tome da li korisnici mogu saznati da je neko napravio skrinšot njihovog storija

Instagram je društvena mreža na kojoj korisnici mogu objavljivati slike i video snimke, kao i dijeliti svoje trenutne aktivnosti kroz funkciju Instagram storija. Međutim, postojale su razne spekulacije o tome da li korisnici mogu saznati da je neko napravio skrinšot njihovog storija.

Da bismo razjasnili ovu dilemu, treba napomenuti da Instagram ne obavještava korisnika kada neko napravi skrinšot njihovog storija. To znači da ukoliko ste napravili skrinšot tuđeg storija, ta osoba neće biti obaviještena o tome. Istovremeno, ni vi ne možete saznati da li je neko napravio skrinšot vašeg storija.

Ovo pravilo važi i za skrinšotovanje profila. Dakle, ako napravite skrinšot nečijeg profila, ta osoba neće biti obaviještena o tome. Međutim, situacija postaje malo kompleksnija kada je u pitanju skrinšotovanje poruka.

Ako razmjenjujete poruke sa nekim i ta osoba vam pošalje tekstualnu poruku, slobodno možete napraviti skrinšot bez bojazni. Međutim, ako vam neko pošalje sliku ili video snimak koji su podešeni da nestanu (ne sačuvaju se u istoriji poruka), a vi to skrinšotujete, korisnik će biti obaviješten o tome.

Dakle, kada je u pitanju skrinšotovanje Instagram storija ili profila, korisnici neće biti obaviješteni o tome da je neko napravio skrinšot. Međutim, kada je riječ o skrinšotovanju poruka koje su podešene da nestanu, korisnici će biti obaviješteni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 03:19