/ - FOTO: PEXELS
01/02/2024 u 21:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Shazam" sada može da prepozna pjesme i dok nosite slušalice

Ranije verzije "Shazama" su omogućavale prepoznavanje pjesama koje se reprodukuju u aplikaciji, ali ne i kada su slušalice povezane

"Shazam", popularna aplikacija za prepoznavanje pjesama, predstavila je novu funkciju koja korisnicima omogućava da identifikuju pjesme dok nose slušalice. Ova inovacija dolazi kao odgovor na čestu situaciju u kojoj korisnici čuju numeru koja im se dopada dok gledaju film ili igraju video igru, ali ne mogu da saznaju njeno ime jer slušaju preko slušalica.

Ranije verzije "Shazama" su omogućavale prepoznavanje pjesama koje se reprodukuju u aplikaciji, ali ne i kada su slušalice povezane.

Za korištenje ove funkcije potrebno je da aplikacija "Shazam" bude ažurirana na najnoviju verziju, ili da iPhone korisnici imaju instaliran iOS 17.3. Na iOS uređajima, aktivacija "Shazama" se vrši preko Control Center, gdje korisnici treba da dodaju opciju Music Recognition u Control Center kroz podešavanja.

Na Android uređajima, opcija "Tap to Shazam" dostupna je kroz notifikacije ili preko dugmeta "Pop-Up Shazam" koje se pojavljuje kada se reprodukuje muzika na telefonu. Ako ove opcije nisu vidljive, potrebno ih je podesiti u meniju podešavanja "Shazam" aplikacije.

Osim što omogućava prepoznavanje pjesama dok korisnik nosi slušalice, "Shazam" i dalje nudi mogućnost identifikacije pjesama koje se reprodukuju u okolini, pod uslovom da na telefonu nije pokrenuta reprodukcija muzike i da slušalice imaju mikrofon.

Ova funkcija predstavlja značajan korak napred u tehnologiji prepoznavanja muzike, omogućavajući korisnicima da otkriju imena pjesama koje čuju u različitim aplikacijama bez potrebe da skidaju slušalice, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 22:51