ГУГЛ ЛОГО / - ФОТО: Википедија
14/08/2023 u 06:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vještačka inteligencija i u Google Asistentu

Kompanija bi mogla da koristi Bard, svog AI chatbot-a, da razgovara sa onima koji koriste Assistant-a ili proba nešto potpuno originalno

Trka za proširenjem i integrisanjem generativne AI tehnologije stiže do digitalnih pomoćnika. Takav je slučaj sa Googleom.

Kompanija radi na preuređenju svog Google Asistent-a koji će koristiti generativnu tehnologiju zasnovanu na vještačkoj inteligenciji.

Potpredsjednik Google Assistant-a, Peeyush Ranjan i direktor proizvoda, Duke Dukellis, naveli su svoje obrazloženje.

"Kao tim, cilj nam je da obezbijedimo korisnicima vrhunski kvalitet i važne proizvode kako bi zadovoljili njihove potrebe i očekivanja. Vidimo veliki potencijal generativne vještačke inteligencije za transformisanje života ljudi i ogromnu priliku za istraživanje nadograđenog Google Assistant-a koji se pokreće najnovijom LLM tehnologijom.”

Prema izvještajima, Google već radi na tome da integriše Google Assistant AI za mobilne uređaje. Još uvijek, ne postoji tačan vremenski okvir kada će Google integrisati ovu tehnologiju u svoje pametne kućne uređaje ili kako će tačno nova ažuriranja izgledati. Kompanija bi mogla da koristi Bard, svog AI chatbot-a, da razgovara sa onima koji koriste Assistant-a ili proba nešto potpuno originalno.

Aktivnosti i rad zaposlenih u Googleu, uvijek imaju uticaj na unutrašnje promene u samoj kompaniji. Neke od promjena su spajanje timova Surfaces i Services u jedan tim. Takođe, kompanija otpušta "manji" broj zaposlenih, ali još uvijek nije otkrila tačan broj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 07:22