/ - FOTO: PEXELS
21/06/2023 u 19:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

YouTube 1080p Premium uskoro dostupan na Android i Google TV

Ova funkcija je prvi put primjećena u februaru, kada je bila ekskluzivno dostupna Premium pretplatnicima na iPhone i Apple TV uređajima

Google testira novi kvalitet videa za YouTube Premium korisnike, 1080p Premium koji ima poboljšan kvalitet kompresije i koji uskoro dolazi na Android i Google TV uređaje.

Nakon nedavnih ažuriranja na YouTubeu, korisnici Android i Google TV uređaja će uskoro dobiti novu opciju kvalitetnije reprodukcije videa nazvanu 1080p Premium. Google za sada ovu opciju testira sa odabranim korisnicima, ali očigledno da će uskoro biti šire dostupna, piše "9to5Google".

Nova 1080p Premium opcija se pojavljuje iznad standardne 1080p opcije i rezervisana je samo za YouTube Premium korisnike. Glavna prednost nove opcije je značajno bolji kvalitet, u odnosu na veliku kompresiju, kroz koju prolaze "regularni" video snimci.

Ova funkcija je prvi put primjećena u februaru, kada je bila ekskluzivno dostupna Premium pretplatnicima na iPhone i Apple TV uređajima. U aprilu je Google zvanično predstavio ovu opciju, objasnivši da pruža video sadržaj u 1080p rezoluciji sa poboljšanim "bitrejtom". Tada je najavljeno da će funkcija uskoro biti dostupna i na Android uređajima.

Sada su korisnici počeli da dijele na društvenim mrežama informaciju kako je opcija dostupna i na nekim Google TV i Android uređajima. Neki su je primjetili na svojim televizorima, a jedan korisnik čak i na svom Motorola telefonu.

Prema posljednjim informacijama, YouTube 1080p Premium je sada široko dostupan za iOS korisnike i one koji koriste veb verziju platforme, prenosi "Benchmark".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:57