You Tube / - SHUTTERSTOCK
16/11/2023 u 21:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

YouTube sad može da odgovara na pitanja

AI može da odgovara na pitanja korisnika, da predlaže srodni sadržaj

YouTube svojim Premium korisnicima donosi nekoliko novih alata sa kojima se mogu igrati, doduše i dalje ne punim kapacitetom jer je u pitanju eksperimentalna faza.

Kao što je detaljno navedeno u zvaničnoj objavi na YouTube blogu, kompanija je počela da testira nove funkcije za Premium članove, uključujući mogućnost konverzacije pomoću AI integrisane u platformu.

Kako je navedeno, AI može da odgovara na pitanja korisnika, da predlaže srodni sadržaj i još mnogo toga pomoću nove opcije. U idealnom slučaju, pitanja bi trebalo da postavljate u vezi sa video-snimkom koji koji gledate, a imaćete i nekoliko unapred predloženih.

Druga mogućnost koja se testira uključuje AI sažetke. Iako je više planirana za kreatore sadržaja, YouTube kaže da AI može sažimati velike odjeljke komentara iz dužih videozapisa u tematski organizovane celine.

Eksperimentalna stranica YouTube Premiuma navodi će funkcija "Pitaj" koja pokreće veštačku inteligenciju raditi samo za korisnike koji imaju 18 ili više godina u Android aplikaciji. Test će trajati do 15. decembra, a broj mesta je ograničen, pa se prijavite brzo.

Sažeci funkcionišu za korisnike i na Android-u i na iOS-u, a testiranje se završava 5. decembra, mada možete testirati samo jednu novu funkciju istovremeno.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 04:18