/ -FOTO: FLICKR
15/07/2022 u 10:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Dani porodice Romanov" za vikend u Nikšiću

Manifestacija počinje večeras ispred Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog, čiji je ktitor upravo ruski car, a veče će biti posvećeno značaju porodice Romanov za grad Nikšić

U organizaciji Turističke organizacije ,,Nikšić“ i nevladine organizacije ,,Pandurica“ u Nikšiću će se održati ,,Dani porodice Romanov“.

Manifestacija počinje večeras u 20 sati ispred Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog, čiji je ktitor upravo ruski car, a veče će biti posvećeno značaju porodice Romanov za grad Nikšić.

image
-FOTO: ILUSTRACIJA

Na tu temu će govoriti Vesna Vukićević sa Odsjeka za ruski jezik i književnost Filološkog fakulteta, koja je ujedno i upravnik “Ruskog centra” u Nikšiću, arhitekta Кosto Vukjalović, istoričar Ilija Bajović i Velimir Lule Кasalica, upravnik Društva crnogorsko-ruskog prijateljstva ,,Sveti Georgije“ iz Nikšića.

U subotu, 16. jula u 21 čas, grupa ,,Džanum“ će održati koncert kod Carevog mosta, što takođe predstavlja značajnu simboliku, jer je gradnju mosta pomogao upravo ruski car Aleksandar treći.

"Dani porodice Romanov“ biće zatvoreni  17. jula, na dan pogubljenja carske porodice, promocijom zbornika ,,Кosovsko ogledalo“. 

Na promociji će govoriti Drago Perović, protojerej Mirko Vukotić, književnik Janko Jelić i Nikola Cicmil, kao jedan od priređivača zbornika. Promocija će se održati ispred Gradske kuće u Nikšiću, sa početkom od 20 časova.

Moderator manifestacije je Marija Jelić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:23