/ Фото: Жељко Драшковић
08/10/2021 u 19:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митрополит Јоаникије: Док год народ обилази светиње Космет је жив

Ружно је кад поједини говоре да нема више народа на Космету, казао је владика

Митрополит Јоаникије посјетио је манастир Милешеву са епископом будимљанско-никшићким Методијем, а како је казао, докле народ обилази светиње живо је Косово и Метохија. 

- Имамо светиње, имамо још доста вјернога народа који је остао. Нећемо се пребројавати, али докле су тамо наше светиње, докле оне поју, и докле народ у њих долази живо је Косово и Метохија. И сви ми када одемо да се поклонимо светињама на Косову, да одслужимо службу, да се видимо са нашим распетим народом, са омладином и са дјецом. Сви се ми охрабримо њиховом вјером, храброшћу и трпељивошћу, али оптимизмом животним - казао је владика.

image
Фото: Жељко Драшковић

Изнио је запажање владике Атанасија да ћемо на Косову и Метохији ријетко срести депресивног човјека, док је по градовима сваки трећи депресиван.

Нагласио је да је ружно кад поједини говоре да нема више народа на Космету. 

image
Фото: Жељко Драшковић

- Има га, хвала Богу. Имамо и дан данас доста тешкоћа. Наш владика Теодосије носи велики крст и трпи и страда заједно са српским народом на Кососу чувајући светиње, али очигледно и Бог милује Косову и Метохију, и владику и свештенство, и монаштво и вјерни народ- поручио је владика. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:47