/ - FOTO: FEJSBUK
04/08/2022 u 19:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uskoro novi roman Ljiljane Habjanović Đurović: Hvala Svetom Vasiliju Ostoškom

Hvala Svetom Vasiliju i Svetoj Petki. Hvala Majci Božjoj i Hristu Bogu. Dok sam pisala, osjećala sam njihovo živo prisustvo, kazala je književnica

Jedna od srpskih najtiražnijih književnica Ljiljana Habjanović Đurović saopštila je svojim čitaocima da je danas završila novi roman- treću knjigu iz niza "Ostroško trimirje". 

- Hvala Svetom Vasiliju i Svetoj Petki. Hvala Majci Božjoj i Hristu Bogu. Dok sam pisala, osjećala sam njihovo živo prisustvo.  I ovu knjigu dobila sam po njihovoj milosti, a ne po svojoj zasluzi- kazala je Habjanović Đuropvić. 

Novi roman stiže nakon velikih tiraža iknjiga "To je ljubav slepa sila" i "So zemlji".

Ideju za serijal "Ostroško trimirje" Ljiljana je dobila dok je pisala roman "So zemlji", priču o životu Svetog Vasilija.

Tad je shvatila da se njegov život ne završava zemaljskom smrću, već da se nastavlja kroz čuda koja se dešavaju nad njegovim svetim moštima i vjeru naroda u njega.

- Taj serijal govori o ljudima i događajima koji su povezani sa Ostrogom i Svetim Vasilijem. Dok sam istraživala građu za pisanje romana "So zemlji" iz ostroškog manastira sam dobila vrijednu i rijetku knjigu. Čitajući je, naišla sam na priču koja me je uzbudila i potresla i kao ženu i kao vjernicu- svojevremeno je kazala Habjanović Đurović u intervjuu za Večernje Novosti. 

Radnja romana "To je ljubav slepa sila" dešava se u Crnoj Gori sredinom 19. vijeka i priča je o tri izuzetne žene i jednom muškarcu koji se umiješao u njihove živote i promijenio ih zauvijek.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:57