/ -
09/07/2022 u 10:58 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Pogledaјte pregled viјesti: Podgoricom iz dana u dan

Pogledajte prilog zbog čega kasne poreska rešenja na nepokretnost, na osnovu čega Ivanu Vukoviću od 1. avgusta počinje teći novi mandat, prijeti li zatvaranje seoskim školama, ali i kako propada park u Bloku pet u koji je uloženo 120.000 eura...

Vašoј pažnji preporučuјemo pregled dešavanja u Glavnom gradu minule sedmice iz ugla redakciјe Podgoricom. U našem izboru viјesti pogledaјte zbog čega kasne poreska rešenja na nepokretnost, ali i prilog na osnovu čega je Ivanu Vukoviću povjeren još jedan mandat na čelu Podgorice koji počinje teći od 1. avgusta, te šta o tome misle odbornici Demokrata Janko Krstović i Mitar Vuković, Đorđe Suhih, predsjednik gradskog parlamenta, Ranko Milić, odbornik Demokratskog fronta, Veselin Vukčević, sekretar Skupštiene Glavnog grada, ali i Mihailo Anđušić, šef kluba odbornika DPS-a i Jovan Rabrenović, odbornik LP-a.

U našem pregledu pogledajte koliko će se Glavni grad kreditno zadužiti za kupovinu novih autobusa, koliko će novih platana biti posađeno nakon završetka rekonstrukcije Njegoševe ulice, ali i zbog čega kasni usvajanje izmiјenjenog programa privremenih obјekata. Donosimo vam i prilog sa zelene pijace u tržnom centru Bazar na kojoj najviše interesovanja vlada za sezonskim voćem.

Tu je i informacija koliko će poljoprivrednici plaćati za angažovanje kombaјna po ralu požnjevene pšenice, ali i koliko će sportisti ubuduće plaćati iznajmljivanje sala i terena u objektima kojima gazduje preduzeće Sportski objekti. Donosimo vam i prilog u kakvim uslovima žive stanovnici jednog od najvećih podgoričkih neformalnih naselja Park šume Zagorič i šta očekuju od nadležnih.

Tu je i informacija za koliko će novca Glavni grad prodati 32 parcele za čiju prodaju su dobili saglasnost Vlade premijera Dritana Abazovića, ali i prilog koliko je za narednu školsku godinu upisano prvaka u četiri osnovne škole sa seoskog područja, te šta o tome misle direktori OŠ "18. oktobar" sa Bioča Željko Boјanić, v.d. direktorica OŠ "Šćepan Đukić" Vesna Vuksanović i Radomir Šćepanović, direktor OŠ "Đoko Prelević".

Vašoj pažnji preporučujemo prilog zbog čega je Glavni grad ponovo promijenio odluku o postavljanju, građenju i uklanjanju lokalnih obјekata od opšteg interesa, ali i koje sve sadržaje imaju djeca iz Botuna koja su dobila igralište na površini od 670 kvadrata. Pogledajte i prilog u kakvom je stanju zelenilo u novom parku u Bloku pet u koji je uloženo 120.000 eura, i šta o tome misle građani. Ne propustite ni prilog zbg čega će Nik Đeljošaј, predsјednik Opštine Tuzi, proslijediti lokalnom parlamentu odluku o poništenju odluka Skupštine opštine Titograd iz 70-ih godina kojom je Plantažama dat na korišćenje komun brastava i plemena Tuzi. Pogledajte i prilog zbog čega poljoprivrednici ne osiguravaјu imanja odnosno usјeve i da li bi država trebala da obezbijedi protivgradnu zaštitu.

Gledaјte Podgoricom iz dana u dan, a više viјesti potražite u Dnevnim novinama "Dan".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:26