Dejvid Koperfild / -KURIR.MK
02/11/2023 u 12:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dejvid Koperfild najavio najveću iluziju do sada: Učiniće da Mjesec nestane

Ako jedna osoba može učiniti da Mjesec nestane, zamislite kako zajedno možemo učiniti da nestanu siromaštvo, glad i opasnost...

Najpoznatiji mađioničar na svijetu Dejvid Koperfild najavio je kako će u februaru iduće godine izvesti najveću iluziju do sada.

Naime, Dejvid je najavio kako će učiniti da Mjesec nestane.

- U februaru nakon 30 godina karijere, izvešću svoju najveću iluziju dosad - kaže mađioničar.

Otkrio je i kako se godinama pripremao za ovaj projekt koji ima i humanitarnu svrhu.

- Trebalo je 30 godina rada, to je doslovno 30 godina naših života da ga razvijemo. Postoji više metoda kako to učiniti uspješnim, a ja surađujem sa Save the Children, nevjerovatnom organizacijom, kako bih svijetu pokazao razliku koju jedna osoba može učiniti. Ako jedna osoba može učiniti da Mjesec nestane s neba, zamislite kako zajedno možemo učiniti da siromaštvo, glad i opasnost nestanu za našu djecu na Zemlji -  rekao je za američki Today.

Koperfild je otkrio da su njegove probe za ovaj događaj uspješne:

- Dobro im ide. Zapravo, testirao sam ih posljednjih nekoliko mjeseci i ljudi su prijavili da su vidjeli čudne stvari na nebu noću, širom zemlje. Dakle, ako neko u kući vidi nešto čudno na nebu, molim vas da me obavijestite tako što ćete me označiti na Instagramu, Twitteru ili Facebooku - saopštio je.

Kaže i kako će organizirati takmičenje za ljude koji žele da vidje nestanak mjeseca u stvarnom vremenu.

- Otkrićemo više o tome tokom sljedećih nekoliko mjeseci na mojim društvenim mrežama - poručio je.

Podsjećamo, legendarni iluzionist proslavio se 80-ih godina brojnim iluzijama koje su zbunjivale gledaoce širom svijeta. Stvorio je iluziju nestanka Kipa Slobode (1983.), levitacije iznad Grand Canyona (1984.), prolaska kroz Kineski zid (1986.), bijega iz Alcatraza (1987.) te leta pozornicom u trajanju od nekoliko minuta (1992).

Koperfild je bio primoran na sudu da otkrije jedan od najpoznatijih trikova zbog tužbe koju je podnio povrijeđeni učesnik trika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 06:59