/ -FOTO: FACEBOOK
23/01/2023 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jelena Đoković: Obožavam jogu, a od alkohola, cigareta i kafe mi se povraća

Možda kafa nije porok za neke od vas, ali za mene je porok sve ono zbog čega se osjećam zavisnom, kazala je ona

Jelena Đoković poznata je kao dama koja posvećuje mnogo vremena vježbanju i njegovanju dobrog izgleda, a nedavno je otkrila šta joj najviše pomaže u tome.

- U određenim fazama u životu bilo mi je važnije da hranim svoj mozak znanjem, prije nego tijeo energijom. Jela sam pice, tjestenine, hamburgere i sendviče, kao i slatkiše. Bez salate, ali sa puno voća. Sjećam se da sam mislila da su salate za ljude koji žele da smršaju, a pošto sam bila mršava, uvijek sam smatrala da mi je potrebna 'teža' hrana da bih se opskrbila energijom. Smiješno je to što sam hranu dijelila u dviije grupe: onu koja stvara celulit i onu koja ne stvara celulit- napisala je supruga Novaka Đokovića na svojoj web stranici.

image
-FOTO: FACEBOOK

Dodala je da je dobra stvar to što nikada nije imala mnoga poroka. Kafu, koja je omiljeno piće mnogih, uopšte ne konzumira.

- Kafu sam probala kad sam bila mlađa, ali mi se nije dopala. Ustvari, povraćala sam cijelu noć nakon što sam je probala. Isto je bilo i sa cigaretom. Kad sam probala alkohol, povraćala sam tri dana i izgubila četiri kilograma zbog toga- navela je Jelena. 

Nedavno je na letu za London stjuardesa upitala želi li kafu te se iznenadila kada joj je rekla da je ne pije i upitala je kako uspijeva ostati budna tokom dana.

- Ne uzimam kofein u bilo kom obliku. Čak ni zeleni čaj. Možda kafa nije porok za neke od vas, ali za mene je porok sve ono zbog čega se osjećam zavisnom, od čega ne mogu odustati- kazala je ona. 

image
-FOTO: FACEBOOK

Oktrila je da su dobra ishrana, redovna vježba i kvalitetan san osnova njenog zdravlja.

- Kada preskočim svoju rutinu, na tijelu se to odmah osjeti. Tad počinjem da se osjećam umorno, sporo, naduto i uznemireno. Međutim, sada znam šta mi je, jer napokon moje tijelo i ja govorimo istim jezikom - istakla je Jelena. 

Ipak, zbog užurbanog načina života nekada se dogodi da preskoči trening i to smatra manom.

- Volim da vježbam na otvorenom. Radim jogu, čučnjeve, plank i vježbe poznate kao 'legionar'. Volim plivanje, biciklizam, trčanje, a igram i tenis. Moja slabost je što preskačem treninge kada nemam vremena. Pazim da hrana i san uvijek budu u ravnoteži, ali vježbanjje jedina stvar koja trpi- priznala je Jelena. 

Na kraju je svojim pratiteljima uputila važnu napomenu.

- Ako je nešto dobro za mene, ne znači da je dobro i za vas. Svako od nas treba slušati svoje tijelo i djelovati u skladu s tim- zaključila je ona. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:08