Metalika prvi put u Saudijskoj Arabiji / -TVITER/SKRINšOT
28/11/2023 u 18:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Metalika će održati svoj prvi koncert u Saudijskoj Arabiji

Bend će predvoditi veče otvaranja trodnevnog "Soundstorm" festivala u Rijadu 14. decembra

Legendarni hevi metal bend ​Metalika će sljedeći mjesec održati svoj prvi koncert u Saudijskoj Arabiji. Bend će predvoditi veče otvaranja trodnevnog "Soundstorm" festivala u Rijadu 14. decembra.

Ostali izvođači koji bi trebali nastupiti su Pharrell Williams, Chris Brown, H.E.R., Black Eyed Peas, J Balvin i Anne-Marie, kao i Tiesto i David Guetta.

Više od 600.000 ljudi navodno je prisustvovalo prošlogodišnjem "Soundstormu". Festival "Soundstorm", koji organizuju saudijski muzički divovi MDLBeast, privlači neke od najvećih izvođača u regiji i svijetu u Rijad od svog pokretanja 2019. Festivalsko mjesto pokriva više od pet i pol miliona kvadratnih metara s parkovima za hranu. Prodajna mjesta i ulični izvođači koji zabavljaju posjetioce festivala između setova u onom što je nazvano "najglasnijom sedmicom u Rijadu".

O događaju je Metalika izjavila:

- Još nismo završili s 2023. jer nam se upravo ukazala nevjerovatna prilika da nastupimo na velikom festivalu na kojem nikada nismo svirali u dijelu svijeta koji rijetko posjećujemo. Uzbuđeni smo što možemo najaviti da ćemo u četvrtak, 14. decembra, biti prvi hard rok bend koji će ikada svirati na Soundstorm Festivalu u Rijadu, Saudijska Arabija.

Metalika je svirala u Etihad Parku u Abu Dabiju i došla je da nastupa na istom mjestu dvije godine kasnije, prenosi "Music.MxDwn".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 04:23