/ -EPA EFE
30/04/2024 u 14:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Baby Reindeer" dobio ozbiljnu konkurenciju

Serija "Baby Reindeer" na Netfliksu nedjeljama se nalazi na vrhu liste najgledanijih serija. Međutim, jedna HBO serija joj je glavni "rival".

Ovaj psihološki triler, iza kojeg stoji komičar Ričard Gad, inspirisan je stvarnim događajem i bavi se temama kao što su uhođenje i seksualno zlostavljanje.

Budući da je velik broj gledaoca već pogledao celu seriju, neki od njih krenuli su u potragu za sličnim naslovima.

Jedan korisnij je na Reditu napisao da ga je "Baby Reindeer" oduševio zbog iskrenog prikaza jako teških tema, nakon čega su mu brojni drugi korisnici savjetovali da pogleda HBO-ovu seriju "I May Destroy You".

Seriju, koja je takođe bazirana na istinitim događajima, kreirala je Mihaela Koel, koja je stvorila protagonistkinju Arabelu. Glumica je rekla da je serija inspirisana seksualnim napadom koji je doživjela 2018. godine, kada je pisala scenario za humoristički seriju "Chewing Gum".

Serija prati milenijalku Arabelu, internet zvijezdu koja se u kasnim dvadesetima okrenula pisanju. Arabela je postala ikona milenijalaca zahvaljujući svom bestseleru, ali nakon što joj neko podmetne drogu za silovanje u piće, mlada spisateljica počinje da preispituje svoj život.

Korisnici Redita koji su pogledali ovu seriju napisali su da je duboka i ranjiva, kao i "Baby Reindeer".

"Slomila me ona scena u kojoj priča sa svojom psihoterapeutkinjom. To je bilo tako surovo", napisao je jedan korisnik Redita, prenosi Unilad.

"Meni se svidela jedna od poslednjih scena u seriji, u kojoj zamišlja kako ubija svog silovatelja, a zatim kako ga tješi jer je tako jadan. Svidjelo mi se kako u obje verzije traži da ode, a potom ga samo pusti. To je bilo tako jednostavno, ali i duboko. Imao sam knedlu u grlu dok sam to gledao", dodao je drugi.

Mogu te uništiti ima 98 posto na Rotten Tomatoesu. Serija je dobila devet nominacija za nagradu Emi, a osvojila je dvije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 19:19