Dragan Mićanović u liku Zorana Đinđića / - RTS
12/04/2024 u 08:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dragan Mićanović: "Sablja" je rapsodija glume

Dragan Mićanović, koji u seriji tumači lik Zorana Đinđića, rekao je da je nagrada otišla u prave ruke i da je svaka uloga u prikazane dvije epizode "rapsodija glume".

Serija "Sablja" osvojila je nagradu za najbolji glumački ansambl na Kanskom festivalu serija. Glumac Dragan Mićanović nije bio prisutan na proglašenju pobjednika, ali je sve vrijeme bio na vezi sa kolegama.

- Ovo je zaista veliki uspjeh! Mi smo u Kanu imali fantastičnu prezentaciju i doživjeli smo ogroman aplauz, tako da smo potajno očekivali da će pasti neka nagradica, ali ova za kompletan glumački ansambl nas je obradovala preko svake mjere - rekao je glumac, prenosi RTS.

ON smatra da je nagrada otišla u prave ruke.

- Mislim da je opravdano što smo proglašeni za najbolji glumački ansambl, jer je svaka uloga u te prve dvije epizode koje su prikazane u Kanu pogođena, nema slabog mjesta i jedna je, rekao bih – rapsodija glume. Bili smo svi presrećni, bilo mi je žao što nisam mogao da ostanem sa njima da zajedno proslavimo, ali proslavljamo čim se oni vrate u Beograd! - rekao je Mićanović.

Glumica Milica Gojković, koja je bila na uručenju nagrade, kzala je da je velika čast i privilegija naći se u takmičarskom programu ovako važnog festivala, rame uz rame sa samo još sedam serija iz celog svijeta.

- Ono što smo preksinoć doživjeli ne bih umjela ni da artikulišem, takvo osjećanje do sada nisam iskusila. Ovo je uspjeh svih nas, svakog člana ekipe koji je mjesecima radio posvećeno vjerujući da pravimo veliku stvar. Ponosna sam na sve - rekla je Gojković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:45