/ -JUTJUB/SKRINSOT
22/05/2024 u 16:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Gladni naučnici objavili video singl „Progone nas aveti"

Bend Gladni naučnici predstavio je video singl pod nazivom "Progone nas aveti ", prvi koji najavljuje novi EP "Spontano narušenje simetrije" (Pop depresija/ Kišobran).

Posle dva dugosvirajuća izdanja "Opšta teorija besmisla" i "Nova kosmogonija" bend se ovoga puta odlučio za kraću formu.

Na EP izdanju "Spontano narušenje simetrije" naći će se četiri pjesme i pojaviče se sredinom jeseni.

Što se tiče pjesme Progone nas aveti", ona predstavalja posvetu Nilu Jangu, jednoj od najvećih ikona rokonrola, a posredno i Kurtu Kobejnu. Muziku i tekst pjesme potpisuje pjevač Vladimir Đoković, a aranžman je rezultat zajedničkog rada sadašnjih i prethodnih članova benda.

Pjesma je snimana u studiju Music Home. Snimatelj je bio Danilo Jovičić, a producent Ivan Petrović (studio Petrović).

Kao i slučaju prethodnih singlova Gladnih Naučnika, video potpisuje Nevena Jovanović. Ona je uradila idejno rešenje, a odgovorna je za sve aspekte realizacije (kamera, režija, montaža). U spotu učestvuju i prijatelji benda Nenad Srećković i Duška Kleut.

Nova postava benda, Lazar Dimitrijević, Igor Pasuljević, Tino Marković, Filip Gajić i Vladimir Đoković, se uveliko sprema za koncertne nastupe i promociju predstojećeg albuma. U međuvremenu, Gladni naučnici planiraju objavljivanje još dva video singla.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 13:41