/ -WIKIPEDIA
06/04/2024 u 05:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Indijana Džons 5" jedan od najvećih Diznijevih promašaja

Prema Forbsu, troškovi snimanja i postprodukcije dostigli su vrtoglavih 387.2 miliona dolara, dok je zarada iznosila 384 miliona

Diznijev najnoviji finansijski izvještaj potvrdio je da je studio prošle godine izgubio 134.2 miliona dolara na filmu "Indijana Džons i artefakt sudbine", piše Forbs. Poslednji nastavak popularne franšize smješten je u 1969. godinu i prati penzionisanog Indijanu, koji sa svojom kumicom Helenom pokušava da pronađe moćni artefakt prije nego što padne u ruke nacističkih naučnika. Artefakt omogućava korisnicima putovanje kroz vrijeme, a nacisti žele da ga iskoriste kako bi promijenili ishod Drugog svjetskog rata.

Prema Forbsu, troškovi snimanja i postprodukcije dostigli su vrtoglavih 387.2 miliona dolara, dok je zarada iznosila 384 miliona. Dio zarade otišao je bioskopima u kojima se film prikazivao.

Kritičari su film ocijenili sa 70 odsto na Rotten Tomatoes-u, a publika sa 88 odsto.

Iako se film svideo obožavaocima, to nije bilo dovoljno da dostigne uspjeh svog prethodnika, ostvarenja "Indijana Džons i kraljevstvo kristalne lobanje", koji je zaradio više od 790 miliona dolara iako ga mnogi smatraju najgorim filmom u franšizi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 19:49