Martin Skorseze / EPA-EFE-ETTORE FERRARI
03/04/2024 u 14:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Martin Skorseze producent serije koja se snima i u Srbiji

"Sveci" će premijerno biti prikazani u novembru na Fox Nation platformi

Proslavljeni režiser i oskarovac Martin Skorseze angažovan je kao producent nove dokumentarnoigrane serije "Sveci".

Serija će, kako se navodi u saopštenju, obuhvatati osam jednočasovnih epizoda i istraživaće priče izuzetnih mušakaraca i žena koji su rizikovali sve da bi otjelotvorili najplemenitiju i najkompleksniju suštinu ljudskog roda – vjeru.

Kreator serije je Mati Lešem, a razvijao je Martin Skorseze za Lionsgate Alternative Television. Scenario je napisao Kent Džons, a režiraće je Elizabet Čomko.

- Skoro cio život živio sam sa pričama o svecima, razmišljajući o njihovim riječima i djelima, zamišljajući svjetove u kojima su živjeli, izbore sa kojima su se suočavali, primjere koje su davali. Ovo su priče o osam vrlo različitih muškaraca i žena. Svako od njih živio je u potpuno različitim istorijskim periodima, a svi su išli putem ljubavi koji se njima i nama otkriva u Isusovim riječima u jevanđeljima. Radujem se što je ovaj projekat u toku i što radim sa toliko pouzdanih i talentovanih saradnika - istakao je Martin Skorseze, navodi se u saopštenju.

Serija "Sveci" će premijerno biti prikazana u novembru ove godine na Fox Nation platformi.

Kako je navedeno, međunarodni autorski tim je već u Beogradu, gdje će se snimati dio serijala na drugim lokacijama u Srbiji.

- Imao sam veliku čast da radim sa legendarnim Krekom na filmu Berija Levinsona "The Survivor" (Preživjeli). Pozvao me je u Beograd, došao sam, zaljubio se u grad i obećao mu da ću se vratiti da ovdje snimam. Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo sa Krekom i čast mi je da radim sa Ivanom Miković i svim talentovanim ljudima u Firefly produkciji - izjavio je kreator i izvršni producent Mati Lešem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:43