/ Zadužbina Milana Mladenovića /FACEBOOK
02/05/2024 u 08:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Otvoren konkurs za dodjelu nagrade Milan Mladenović 2024.

Zadužbina Milana Mladenovića otvorila je konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2024. Pod sloganom "Prijavi svoju stvar" konkurs je otvoren od 1. 5. do 31. 5. 2024.

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pjesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina:

– Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pjesmu na konkurs za Nagradu.

– Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autor ili grupa autora koji su, pod imenom pod kojim se prijavljuju na konkurs, prvu pjesmu objavili nakon 01.01.2017. godine.

– Pjesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 01.06.2023. i 31.05.2024. godine.

– Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranici Zadužbine: milanmladenovic.com.

– Konkurs se zaključuje 31.05.2024. u ponoć.

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svоjstvene Milanovoj umjetničkoj zaostavštini, a dodjeljuje se za najbolju pjesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

O dobitniku Nagrade Milan Mladenović 2024 odlučuje regionalni žiri u sastavu Anja Rupel (Slovenija), Dubravko Jagatić (Hrvatska), Max Juričić (Hrvatska), Nikola Vranjković (Srbija), Svetlana Đolović (Srbija).

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 3.000 eura. Zadužbina Milana Mladenovića je uspostavila dugoročnu saradnju sa Exit Festivalom, te će dobitnik Nagrade Milan Mladenović 2024 automatski da bude uvršten među izvođače Exita 2025. godine.

Sada već tradicionalno, za najinovatiovnijeg i najsvježijeg bubnjara, odnosno bubnjarku među finalistima Nagrade obezbeđen je poseban poklon – "Firche Drums" doboš. Najinteresantnijeg vokalnog izvođača/izvođačicu među finalistima mikrofonom će nagraditi Rock Radio i Mitros Music. Ove godine prvi put će biti dodijeljena i nagrada za najbolji tekst, koju čine uramljen Milanov rukopis i vrjednosni vaučer Bulevar Booksa.

Pored prijavnog formulara na sajtumilanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodjeljivanju nagrade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 21:31