Sting  / -JUTJUB/SKRINŠOT
17/01/2024 u 13:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sting o kultnom hitu „Every Breath You Take": Ništa posebno, ni originalno…

Frontmen benda The Police, koji su postojali od 1977. godine pa sve do ranih 2000-ih, u BBC dokumentarcu se osvrnuo na ovu pjesmu koju smatraju najvećim hitom benda

Sting je o svom kultnom hitu "Every Breath You Take" iz 1983. godine izrazio svoje mišljenje da pjesma nije ništa originalno. Frontmen benda The Police, koji su postojali od 1977. godine pa sve do ranih 2000-ih, u BBC dokumentarcu se osvrnuo na ovu pjesmu koju smatraju najvećim hitom benda.

Bend je dosegao vrhunac popularnosti sa albumom "Synchronicity" iz 1983. godine, koji je istovremeno postao i najprodavaniji album u karijeri benda, sa više od osam miliona prodatih primjeraka samo u Americi. Album je lansirao The Police na vrh svjetskih muzičkih lista, a pjesma "Every Breath You Take" postala je neizostavan dio njihove muzičke istorije.

Iako je pjesma već bila internacionalno priznata prije izlaska albuma, "Synchronicity" je dodatno podigao na viši nivo slave. Sting, sam autor pjesme, tvrdi da, uprkos zahvalnosti na velikom uspjehu, smatra da pjesma nije savršena i da nije originalna. Kaže da se standardni sled akorda može pronaći i u drugim pjesmama, poput "Stand By Me".

Sting ističe da iako ni tekst pjesme nije originalan, postoji nešto u njoj što privlači ljude. Pjesma, na prvi pogled romantična i zavodljiva, zapravo nosi element prisile i opsesije, što čini atmosferu prilično zlokobnom,prenosi headliner.rs

Na kraju, Sting zaključuje da ponekad troši mjesece na stvaranje muzike i teksta, čineći ih tehnički zahtjevnim, ali ne postiže uvijek željeni rezultat. Uprkos tome, ističe da su ponekad najjednostavnije pjesme najbolje, iako nije uvijek lako postići tu jednostavnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:10