Deborah De Luca / -USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
13/03/2024 u 16:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tehno "Kraljica Napulja": Deborah De Luca stiže na Sea Star festival

Na Tesla Main Stage stižu i "Ofenbach", John Newman (Hybrid DJ set), INIKO, Hot Since 82, ARTBAT, Ian Asher, "Joker Out" i "Buč Kesidi

Italijanska tehno kraljica Deborah De Luca predvodi headlinere šestog izdanja Sea Star festivala, a u magičnu umašku lagunu Stella Maris, od 23. do 26. maja, uz nju, na Tesla Main Stage stižu i "Ofenbach", John Newman (Hybrid DJ set), INIKO, Hot Since 82, ARTBAT, Ian Asher, "Joker Out" i "Buč Kesidi".

Kako je navedeno u saopštenju organizatora, Deborah De Luca nakon nekoliko promjena karijernih puteva i zanimanja svoj je put do zvijezda krojila sama, postupno, samostalno i nezavisno.

- Beskompromisna Deborah osnivačica je diskografske kuće ‘Solamente Records‘, a svoju svježu i inovativnu muziku prezentuje spajajući melodične svjetske hitove s tvrdim techno beatovima. Polako, ali sigurno, u nekoliko se godina djelovanja popela na sam vrh svjetske klupske scene, a objavljivanje svog novog albuma ‘Hard Pop‘ najavila je za maj 2024. godine - saopštili su organizatori Sea Star festivala.

Deborah De Luca rođena je 1980. godine u Napulju. Iako se tokom školovanja odselila u sjevernu Italiju kako bi se bavila modom, vrlo je brzo shvatila koliko je privlači lokalni noćni život, a uskoro je otkrila i svoj novi taleant. Nakon povratka u rodni Napulj, Deborah je svoju karijeru gradila postepeno i prirodno: prvo je bila konobarica, a onda nekoliko godina i plesačica u noćnom klubu, ali uskoro je svoju strast pronašla za DJ pultom.

Na tom joj je putu pomogao i DJ i producent Giuseppe Cennamo, s kojim je razvijala svoja znanja o novim muzičkim žanrovima i trendovima.

- Snažna i beskompromisna, ne pristajući ni na kakve uslove i rokove Deborah De Luca u martu 2013. godine osnovala je lični label ‘Solamente Records‘, kako bi zadržala svoju samostalnost i autentičnost. Osim toga, label je osnovan s ciljem izdavanja kvalitetne techno i elektronske muzike, pa se na labelu nalaze i imena novijih izvođača kao što su Mario Grisoldi, Vilko ili MRPHN", otkriva se u saopštenju.

De Luca je kroz godine razvijala svoj stil s čvrstom bazom u tehnu i deepu, vješto ga kombinujući s melodičnim i minimalističkim elementima.

Kako sama kaže, na studijskim snimcima trudi se da producira što čišće i melodičnije trake, dok na live setovima uvijek pažljivo prati reakcije publike, često pribjegavajući tvrđem techno stilu i elektrizirajući publiku na plesnom podijumu.

- Nakon decenije djelovanja na muzičkoj sceni, kao i brojnih EP-jeva, među kojima su ‘Nina‘ i ‘Maybe I‘m Wrong‘ samo neki u nizu, Deborah je 2018. godine objavila svoj debitantski album ‘Ten‘. ‘Kraljica Napulja‘, kako je često nazivaju, svoj je dugoiščekivani drugi studijski LP ‘She Sleeps‘ objavila 2020. godine. A njen treći studijski album ‘Hard Pop‘ Deborah De Luca najavila je za maj 2024. godine - navode organizatori festivala.

Šesto izdanje Sea Star festivala održaće se od 23. do 26. maja u umaškoj laguni Stella Maris, a kao i dosad, dva glavna dana festivala biće petak 24. i subota 25. maja, dok su četvrtak i nedjelja rezervisani za Welcome Day i After party.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:00