Koncert u čast Zoranu Kaleziću u Danilovgradu / - MEDIABIRO
19/05/2024 u 18:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U okviru Proljećneg bazara održan koncert u čast Zorana Kalezića

U okviru prvog danilovgradskog Proljećnjeg bazara sinoć je na Trgu golootočkih žrtava upriličen koncert u čast Zorana Kalezića.

Pred brojnom danilovgradskom publikom, kao i posjetiocima iz okolnih gradova, širila se pjesma velikana narodne muzike u izvedbi Branke Šćepanović, Tanje Šeter, Žutog Serhatlića, Igora Đurovića, Dejana Škuletića, Zdravka Đuranovića, Gorana Jokanovića i Lazara Kalezića.

image

Sa koncerta u čast Zoranu Kaleziću u Danilovgradu

- MEDIABIRO

Da je Danilovgradski bazar oživio sami grad te da je pomenuta manifestacija okupila vrhunska imena sa muzičke scene bivše Jugoslavije mišljenja je potpredsjednik Opštine Danilovgrad Bojan Pavićević.

- Veoma smo zadovoljni kako protiče naš prvi Proljećni bazar, pogotovo smo zadovoljni otvaranjem i nastupom Galije. Građani su veoma zadovoljni i mislim da je ovo velika stvar za naš grad - kazao je on i dodao da je pomenuta manifestacija samo nastavak zimske koja je imala dobru posjećenost.

Prema njegovim riječima ovim koncertom Opština Danilovgrad želi da se oduži jednom velikanu narodne muzike porijeklom iz Bjelopavlića.

- Ideja o ovom koncertu se rodila na jednom od prvih sastanaka Organizacionog odbora, kada je moja saradnica Maja Zejak dala divnu ideju da se na ovaj načini mi kao Opština i cijelo naše društvo odužimo jednom čovjeku koji je na najbolji način promovisao Bjelopavliće - poručio je Pavićević.

Za pjevača Zdravka Đuranovića ovaj koncert predstavlja posebnu emociju. Kako je kazao, iza Zorana Kalezića i njegovih 55 godina muzičke karijere stoji veliki broj hitova, a za ovaj koncert svaki izvođač izabrao je po tri.

image

Koncert u čast Zoranu Kaleziću u Danilovgradu

- MEDIABIRO

- Pjevač je živ dok žive njegove pjesme, a kada je Zoran u pitanju mislim da su njegove pjesme njemu obezbijedile besmrtnost. Mnogo smo koncerata uradili zajedno sa njim a i nedostaje nam večeras - kazao je on.

Ovo je jedan lijep način da se pokaže poštovanje prema jednom svjetskom muzičaru - kazao je pjevač Dejan Škuletić.

- Zoran je uvijek u srcu nosio svoj zavičaji o njemu govorio. Mi imamo dobre muzičare koji zavrjeđuju svako poštovanje, ali Zorana je teško naslijediti i krenuti njegovim stopama, on je bio jedinstven. Pohvalio bih organizaciju, ovo je nešto što je Danilovgradu trebalo, u ovom koncertu uživaja stanovništvo različite dobi - istakao je Škuletić.

image

Sa koncerta u čast Zoranu Kaleziću u Danilovgradu

- MEDIABIRO

Da je Kalezić bio jedan veliki muzičar govori činjenica da su njegove pjesme nezaobilazne na svim veseljima, koncertima i proslavama širom regiona, kazala je Tanja Šeter.

- Emocije su zaista jake, jer smo se mi puno družili sa Zoranom. On se vratio svom rodnom kraju i živio je ovdje posljednjih godina svog života. Cijelo to vrijeme je bio sa nama u kontaktu, zajedno smo nastupali i pjevali, svi mi ovdje znamo koliko je bio širokog srca. On je bio veliki muzičar, pjesnik i prijesvega veliki čovjek - rekla je ona.

Kako su kazali organizatori Proljećni bazar se zatvara sledećeg vikenda manifestacijom "Vinom obojen Danilovgrad" kada će se vinari sa teritorije Opštine Danilovgrad predstaviti našim sugrađanima. Nakon toga biće upriličen koncert Željka Vasića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. maj 2024 00:20