Buđenje i Belan u duetu / -BANNER
22/01/2024 u 14:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Buđenje i Neno Belan u novoj verziji hita "Sve da hoću"

Muzičke komšije i prijatelji, uvijek spremni da uskoče jedni drugima, od nalivanja betonske ploče do zajedničkih muziciranja na koncertima

Na albumu dueta "Brudet", Buđenje je ugostilo neke od najboljih izvođača, a novi singl uveličao im je Neno Belan.

"Sve da hoću" spojila je Buđenje i Belana ponovo nakon dugih sedam godina, a pjesmu su odlučili da začine novim aranžmanom kojeg potpisuje Porinom nagrađeni gitarista benda te producent albuma "Brudet", Vedran Baotić. Autor tekst i muzike je osnivač Buđenja, Darko Bakić.

- Buđenje i ja smo muzičke komšije i prijatelji, uvijek spremni da uskočimo jedni drugima, od nalivanja betonske ploče do zajedničkih muziciranja na koncertima. Naš duet ‘Sve da hoću‘ jedna je od uspomena s takvih druženja kojoj smo za ovu priliku dali novu muzičku fasadu - navodi Neno.

Duet je prava poslastica za sve ljubitelje dobre muzike, krasi je pop zvuk Buđenja uz dodatak modernog countryja te snažni i emotivni vokali. Ljubav između Buđenja i Belana traje već dugi niz godina, a pjesma prije nego što je doživjela svoju studijsku verziju, otpjevana je na nastupu nakon kojeg su shvatili da bi "Sve da hoću" trebalo da snime na nosaču zvuka.

- Saradnja s Belanom je posljednji video spot iz serije videa snimljenih u Tvornici, a sve to sa albuma ‘Brudet – velike ribe u pjesmama‘ albuma dueta. Belan je naš prijatelj starosjedioc i siguran sam da ovom saradnjom nikoga nećemo iznenaditi, kao i zvukom pjesme koji je podsjetnik na neko drugo vrijeme, ali možda nekom uljepšamo dan. Saradnja je to koja oplemenjuje DNK našeg malog muzičkog sastava - objasnio je Darko.

"Brudet" je šesti album benda, objavljen 2022. godine, i donosi 11 saradnji s nekim od najpoznatijih imena hrvatske muzike. Brojni singlovi s albuma, poput saradnje s Tonkom na pjesmi "Zaključaj srce" i reinkarnacije hita "Oprostija bi sve" s Matijom Cvekom, iskristalizovali su se kao veliki hitovi te proveli dugi niz nedjelja na službenoj listi najslušanijih pjesama, kao i zauzeli sam vrh HR Top 40 liste.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:21