Jost Klajn / -ESC
29/02/2024 u 20:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Holandija izabrala putnika za Malme: Poslušajte pjesmu "Europapa" Josta Klajna

Jost će se takmičiti u drugoj polovini učesnika 2. polufinalne večeri 9. maja.

Ovog popodneva holandski predstavnik Jost Klajn predstavio je svoju ranije najavljenu evrovizijsku numeru Europapa.

Bivši jutjuber, a sadašnji reper Jost Klajn privukao je pažnju lokalne i međunarodne javnosti odmah nakon što je bio imenovan za novog holandskog evrovizijskog predstavnika, a očekuje se da će privući još veću pažnju ovih dana, baš u trenutku kada je izbacio svoju numeru Europapa, kompletno ispjevanu na holandskom jeziku. Navedena pjesma svoju premijeru 29. februara doživela je u TV emisiji "De Middag/Avondshow" u 16 sati i 45 minuta, da bi deset minuta kasnije pjesma dospjela i na Jutjub kanal Evrovizije.

Jost će se takmičiti u drugoj polovini učesnika 2. polufinalne večeri 9. maja.

Kao i svaki put od 2013, holandski emiter AVROTROS držao se interne selekcije pjesme i izvođača za Evroviziju. Na javni konkurs stiglo je oko 600 pjesama, selekciona komisija je na finalnoj selekciji zatvorenog tipa taj izbor suzila na pet pjesama i izvođača. Na onlajn-audiciji u Lajdenu, svaki od pet finalista imao je zadatak da dva puta izvede svoju prijavljenu numeru i da kažu nešto o sebi i svojoj pjesmi. Na odabir Josta uticala je činjenica da njegova prijavljena pjesma ima potencijal da bude hit i van granica Holandije.

Jost Klajn, scenski poznat samo kao Jost, rođen je u Leuvardenu 10. novembra 1997. Bivši je jutjuber i poznati pop-rep izvođač, koji u svojim radovima kombinuje uticaje mejnstrim pop zvuka, pop-pank momenata i happy hardcore zvuka. U Holandiji Jost ide redovno na turneje sa svojim bendom i zabiležio je nastupe na uticajnim ljetnjim festivalima poput "Lowlands" i "Pinkpop". U novembru je održao dva rasprodata koncerta u amsterdamskoj dvorani AFAS Live, te u isto vrijeme ima i veliku bazu obožavalaca u inostranstvu, toliko da je i u Belgiji imao rasprodat koncert u antvertpenskoj sportskoj dvorani "Sportpalais". Takođe, bio je i jedan od kandidata u izboru za finaliste TV šoua De Slimste Mens (Najpametnija osoba).

Prošlog ljeta mogao je da se ponosi i hitom Friesenjung, koji je došao na čelnu poziciju najslušanijih hitova u Austriji, Švajcarskoj i Njemačkoj. Na globalnom nivou, navedena numera zabilježila je 100 miliona strimova i osvojila je nagradu za najbolju pjesmu njemačkog radija 1LIVE Krone. Friesenjung je popriličan broj strimova zabilježio i na prostorima Ukrajine i Italije. Nema sumnje da će i Europapa biti sledeći veliki hit Evrosonga.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:56