Eden Golan / -ESC
12/03/2024 u 14:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Izraelu napokon odobrena pjesma za Eurosong: Eden Golan predstavila "Hurricane"

Uragan premijerno objavljen na Jutjub kanalu Evrovizije

Ranije selektovana izraelska predstavnica Eden Golan objavila je svoju evrovizijsku numeru Hurricane, čime je stavljena tačka na dramu u vezi sa učešćem Izraela na Evrosongu.

Uprkos ratnoj situaciji koja vlada u Izraelu, javni emiter KAN težio je ka ravnopravnom učešću na takmičenju u Malmeu, toliko da je autorima data dozvola da izmijene jednu od dvije pjesme koja se razmatrala za pobjednicu aktuelne sezone šoua HaKokhav HaBa Eden Golan. U obzir su ušle numere October rain i Dance forever, a prva pjesma izazvala je naročite polemike zbog tekstualnih aluzija na ratne neprilike. Pričalo se čak o suspenziji Izraela, ali delegacija je uložila napore u učešće nakon što je poslala dvije pjesme na reviziju i kontrolu u smislu toga koja ispunjava više uslova u vezi sa učešćem. Na kraju je selektovana numera October rain, koja je doživjela tekstualnu promjenu i naziv u Hurricane.

Navedena pjesma premijeru je imala na Jutjub kanalu Evrosonga.

Eden Golan rođena je 2003. godine u Izraelu. Sa porodicom se preselila u Rusiju kada je imala šest godina. ali se u Izrael vratila 2022. godine. U šou HaKokhav HaBa ušla je kao pjevačica sa izgrađenom karijerom i njen nastup na audiciji privukao je 100 posto pažnje sudija i gledalaca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 17:21