Lu Dedić - Plavi leptir / -SKRINšOT/JUTJUB
15/01/2024 u 13:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Lu Dedić debituje na Dori s "Plavim leptirom"

Magično i drugačije za debitantski nastup

Magično i drugačije odlučila je da pokaže na svom debiju na Dori Lu Dedić pjesmom "Plavi leptir" koju potpisuje Miroslav Lesić.

Svoju glazbenu priču počela je nedavno i u kratkom roku osvojila brojne simpatije publike, a pozitivni komentari na pjesmu s Dore i dalje pristižu.

- Jako sam uzbuđena oko svega. Našla sam se u studiju Miroslava Lesića, gdje smo snimili pjesmu ‘Plavi leptir‘. Pjesma tada nije bila namijenjena za Doru, no nakon nekog vremena Miro mi se javio s idejom da je prijavimo, na što sam pristala jer mi je nastup na Dori idealna prilika da probam nove aspekte profesije - ispričala je Lu.

Na pozornici će Lu pokazati svoju moćnu, ali i nježnu stranu, a magičnim stihovima povešće slušaoce na kratko i bajkovito putovanje koje će se i te tako upamtiti.

- Organizacija je puno kompleksnija, neuporedivo s bilo čime što sam do sada radila zbog čega mi je uzbudljivo učestvovati u cjelokupnom procesu i vidjeti kako se to sve odvija prije nego što stigne pred TV kamere i publiku. Pjesmu bih opisala kao vilinsku i bajkovitu, u isto vrijeme nježnu i moćnu. Jako mi je drago što imam priliku da se predstavim takvom pjesmom - rekla je Lu.

Velika podrška Lu je njena obitelj, a ulazak u glazbeni svijet posebno veseli njezinog oca, jednog od naših najcjenjenijih jazz pijanista, Matiju Dedića. Upravo je na njegov nagovor Lu snimila pjesmu "Zadnji sati ljeta", a prvi put ju je uživo izvela na koncertu u ZKM-u, na kojem je Matija slavio pedeset godina života i dvadeset i pet godina Matija Dedić Trio. Možemo reći da su upravo ta svjetla pozornice bila dovoljno privlačna da Lu Dedić donese konačnu odluku o svom životnom pozivu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jun 2024 22:44