Pava otpjevala MIR / -FOTO: GORDAN SVILAR
09/04/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Pava predstavlja novu feel good pjesmu "Mir": Tekst kojim osnažuje žene pisao njen muž

Doprinos aranžmanu dao cijeli bend

Hrvatska umjetnica Pava predstavila je novu pjesmu – "Mir".Kako sama kaže, "riječ je o veseloj i malo ‘sassy‘ feel good pjesmi, ako se stavimo u ulogu protagonista, a ne partnera za kojeg nismo zainteresovani niti najmanje, barem što se pjesme tiče."

Radijski etar već je osvojila pjesmama "Bolji dani", "Kraj mene", "Slobodan" i "Osmijeh", a zahvaljujući debitantskom albumu "Prvi koraci", zaslužila je nominaciju za najveću hrvatsku muzičku nagradu. S obzirom na to da je to tek prvo što smo čuli od Pave, a naišlo je na takav prijem, muzičku industriju treba da raduje pogled u budućnosti kada je u pitanju mlada i talentovana kantautorka.

Budući da se radi o jednoj vrsti pjesme za osnaživanje žena, zanimljivo je da je autor muzike i teksta "Mir" zapravo Pavin muž Đuro Ravenšćak, koji uz Lovru Kneževića potpisuje i aranžman. Zanimljivost je i to da je doprinos aranžmanu zapravo dao cijeli Pavin bend koji je učestvovao na izradi prvog studijskog albuma.

"Mir" je još jedna u nizu pjesama koje bi trebalo da ostave trag i profiliraju Pavu kao pjevačicu čiji vokal se na prvu prepoznaje, a energija pamti.

Spot za pjesmu može se naći na Pavinom YouTube kanalu, potpisuje ga Tin Majnarić, a snimljen je u stilu 30-ih godina prošlog vijeka.

- O čemu sanjam nakon ovoga? Sanjam koncerte i velike bine. Sve što sam oduvijek željela je da nastupam i pjevam ljudima. Nadam se da će to stvarno ostati neizostavan dio mog života još dugo godina - prokomentisala je Pava svoje želje nakon nastupa na dodjeli nagrada Porin.

Foto: Gordan Svilar

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:10