Njemačka Eurosong / -ESC
29/02/2024 u 10:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Predstavnik Njemačke moraće da mijenja tekst pjesme za Eurosong

Ružne riječi nijesu dopuštene po pravilima takmičenja

Predstavnik Njemačke na ovogodišnjem Eurosongu moraće mijeniti tekst pjesme budući da sadrži jednu nedozvoljenu riječ.

Naime, Isaak Guderian ove godine će predstavljati Njemačku na popularnom muzičkom takmičenju, a njegova pjesma nosi naziv "Always On The Run". Uzevši u obzir da se u tekstu spominje riječ "shit" (eng. s*anje) moraće ga promijeniti.

Nekoliko medija je ranije izvještavalo, uključujući web stranicu schlager.de, da će to biti slučaj. Isaak je pobijedio u njemačkom takmičenju koje prethodi Eurosongu prije skoro dvije sedmice i predstavljat će zemlju u Švedskoj.

"No one gives a shit about what‘s soon to come", kaže sporni stih koji će morati biti promijenjen, a koji u prevodu znači - "nikoga nije briga za ono što dolazi".

"Emiteri koji učestvuju na ESC-u zvanično dostavljaju EBU-u svoju prezentaciju najkasnije do 11. marta. Do tada možemo raditi na odabranim pjesmama", objasnila je pravnu situaciju pi-arka javnog radio i TV emitera NDR, "U slučaju pjesme ‘Always On The Run‘, koja je odabrana za Njemačku, riječ ‘shit‘ je zabranjena prema EBU propisima. Svi su to znali unaprijed – i zato je bilo jasno da će pjesma biti prilagođena u skladu s tim ako bude nominovana za Eurosong".

Inače, u pravilima takmičenjima stoji da u pjesmama kojima se zemlje predstavljaju nije dopušteno koristiti psovke i ružne riječi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:25