/ -JUTJUB/SKRINSOT
30/03/2024 u 13:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

W.i.S.H. – indijska ženska grupa koja ima namjeru da osvoji svijet

Četvorka – Ri, Zo, Sim i Suči – navodno su prva mejnstrim grupa djevojaka u Indiji u više od 20 godina

Svijet je video uspon J-popa i K-popa, a izgleda da bi I-pop mogao da bude sledeći koji će preuzeti svjetske muzičke top liste.

To je težnja indijske ženske grupe W.i.S.H. – akronim od World inka Stage Hai, ili "svijet je njihova pozornica".

Četvorka – Ri, Zo, Sim i Suči – navodno su prva mejnstrim grupa djevojaka u Indiji u više od 20 godina. Indija ima jaku istoriju ženskih izvođača, sa solistkinjama kao što su Lata Mangeškar, Aša Bhosle i Šeja Ghoshal. Tu je i uspješan duo Nooran Sisters, ali djevojački bendovi se nisu probili na isti način.

Zo kaže za BBC Asian Neteork da W.i.S.H. žele da to promijene i dođu do vrha širenjem pozitivne poruke sestrinstva i osnaživanja žena. Ona opisuje njihov debitantski singl, "Lazeez "(što znači "ukusno" na urdu), kao pjesmu koja "slavi modernu ženu i podstiče samoljublje".

– To je tako posebno za mene, za sve nas, zapravo – kaže ona.

– Volimo da izgrađujemo jedni druge ne samo kao umjetnici već i kao ljudi. Zajedno smo na ovom putovanju i tako sam zahvalna na tome.

Zo se osjeća W.i.S.H. može biti katalizator za indijske grupe da ostvare globalni uticaj.

Diljit Dosanjh je najnoviji primjer indijske zvijezde koja je privukla globalnu pažnju nastupima na Coachella festivalu i saradnjom sa umjetnicima kao što su Sia i Ed Širan.

A Zo vjeruje da je W.i.S.H. može pomoći I-popu da dopre do međunarodne publike.

– Spremne smo da putujemo širom svijeta i izvodimo naše pjesme svuda.

W.i.S.H. je kreirao je muzički producent Miki Meklari u okviru kompanije Sony Music Entertainment, a Ri, koja je inače uspješna glumica, bila je preplavljena pozitivnim povratnim informacijama od fanova.

– Nije prošao ni dan otkako je naša pjesma objavljena, a već smo imali tone fan stranica. I tada smo shvatili koliko je Indija zaista željela ovo i čekala ovo.

– Ako nas mlade djevojke vide i onda odluče da budu pop zvijezde, to je nevjerovatno. Možete da radite šta god želite. Svijet je vaša pozornica, to je vaša ostriga – kaže Ri. – Samo treba da vjeruješ u sebe.

– Indija ima toliko talenta i kulture, tako je bogata na mnogo načina – kaže Ri. Iako su uzbuđene što će biti prvi ženski bend u Indiji u više od dvije decenije, Zo priznaje da još uvijek postoji osjećaj pritiska.

– Sada moramo da postavimo novi standard, tako da su to velika očekivanja za nas.

– Ali u isto vrijeme, to je veoma uzbudljivo jer sada možemo da budemo trendseteri – kaže ona.

Ali W.i.S.H. takođe proučavaju poznate zapadnjačke grupe djevojaka kao što su Spice Girls i Little Mik, i žele da slijede njihov put prihvatajući individualnost svakog člana,piše headliner.rs

– Zo je stvarno mirna i slatka, ja sam ona drska, a Suči je nestašna i vatrena. Ri je šef, vođa i "mama medvedica" – kaže Sim.

Sa visokim ciljevima, grupa već razmišlja o tome sa kim bi željela da sarađuje.

– Volimo BTS, mi smo četiri djevojke, a oni su četiri momka, mislim da bismo napravili nevjerovatnu numeru – kaže Sim.

Suči kaže da je, u ovom trenutku, W.i.S.H. žive san.

– Trenutno uživam u svemu što se tiče života jer radimo na W.i.S.H.-u dvije godine, tako da je ovo vrlo uzbudljivo vrijeme za sve nas.

– Sada je na nas red – dodaje ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:46