/ - FOTO: INSTAGRAM
08/08/2023 u 09:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Preminuo dugogodišnji partner Sandre Bulok

Porodica se u saopštenju zahvaljuje ljekarima i medicinskim sestrama što su „često žrtvujući svoje porodice“ bili sa njima

Kako je saopštila porodica, Brajan Rendal, dugogodišnji partner Sandre Bulok, preminuo je nakon trogodišnje borbe sa ALS-om.

Holivudska glumica se prvi put upoznala sa Brajanom – modelom koji je postao fotograf – 2015. godine, nakon što je fotografisao rođendan njenog sina Luisa. Tada su i započeli vezu. Do poznanstva je došlo pet godina nakon njenog razvoda od Džesija Džejmsa.

Sa velikom tugom saopštavamo da je Brajan Rendal  preminuo nakon trogodišnje borbe sa ALS-om,’ podijelila je njegova porodica za „People“.

„Brajan je odavno odlučio da svoju borbu sa ALS-om drži u tajnosti, a mi koji smo brinuli o njemu dali smo sve od sebe da ispoštujemo njegov zahtjev“, izjavila je njegova porodica.

Porodica se u saopštenju zahvaljuje ljekarima i medicinskim sestrama što su „često žrtvujući svoje porodice“ bili sa njima.

„U ovom trenutku tražimo privatnost kako bi smo se u miru oprostili od Brajana“, saopštila je njegova porodica.

Rendalova porodica zatražila je donacije Udruženju ALS i Opštoj bolnici u Masačusetsu umjesto cvijeća, navodi „People“.

Ne postoji lijek za amiotrofičnu lateralnu sklerozu – ALS – i bolest je fatalna, ali kod pacijenata napreduje različitom brzinom.

Očekuje se da će ljudi sa ALS-om živjeti dvije do pet godina nakon prvih simptoma, iako 10 odsto oboljelih živi najmanje 10 godina. U nekim zemljama je poznata i kao bolest motornih neurona.

Bolest se takođe naziva Lu Gerigova bolest po američkom bejzbol igraču kada mu je ista dijagnostifikovana 1939. sa samo 36 godina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 18:15