Alen Islamović / -PIXSELL
21/03/2024 u 16:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Alen Islamović otkrio kako je uspio da sačuva glas: Evo koju je odluku donio prije 20 godina

Poroke ostavio radi muzike

Alen Islamović je u novom intervjuu, između ostalog, govorio o svojoj bogatoj muzičkoj karijeri te otkrio kako je uspio da sačuva glas.

- Kada se radi ovaj naš posao - muzika, ako nema izazova, rizika, onda se ne zna do koje granice se može doći. Ja sam uvijek htio sebe da ispitam. Ako sam 100 metara trčao 12 sekundi, da onda isto to pokušam da uradim za 11 sekundi. Rokenrol je isto tako uvijek izazov, moraš sebe isprovocirati da uđeš u nešto novo, da vidiš da li možeš u tome da se snalaziš, kao što je folk muzika. Ovo s trubačima u novom Bijelom dugmetu nije to što se meni tako nešto radilo - između ostalog je rekao za Tanjug.

Dodao je da kada izađe na scenu i zapjeva "Napile se ulice", "Ako ima Boga", "A i ti me iznevjeri", "Đurđevdan", njegova boja glasa postane "peta dimenzija".

- Izgleda da sam uspio da sačuvam taj svoj glas, bez obzira na to što sam odradio na hiljade koncerata. Taj moj glas sačuvao sam 2004. godine, kada sam prestao da pušim. Rješenje je da se ostave cigarete. Onda sam malo više krenuo da se bavim sportom, kao što je tenis. S prijateljima u Beogradu sam igrao tenis. Za mene teniska borba uvijek ide kao gitara - ispričao je.

Sport mu mnogo znači i pomaže. Takođe je naveo da neke njegove kolege trče na Košutnjaku i da je to dobra odluka zato što se za koncerte mora održavati kondicija.

- Koliko će sve to kod mene trajati, ne bih znao. Sve napore sam izdržao. Ja se osjećam dobro, s glasom nemam nikakvih problema. Čak sam se malo i testirao, ‘složim‘ i po četiri koncerta zaredom od dva i po sata i nikad nemam poteškoća - ispričao je.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:44