Kanje Vest / -EPA-EFE/JUSTIN LANE
26/12/2023 u 11:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kanje Vest gradi sopstveni grad na Bliskom istoku

Nova megalomanska fantazija kontroverznog muzičara

Kanje Vest želi da oživi svoju karijeru novim projektom – gradnjom sopstvenog grada na Bliskom istoku. Vijest je prošle sedmice objavio kako traži vođe projekta, arhitekte, građevince i zainteresirane preduzetnike za izgradnju.

Ime grada biće DROAM, a njegova površina iznosiće nešto više od 400 kvadratnih kilometara. Poređenja radi, riječ je o gradu čija bi veličina bila približna površini Beča. Za sada nije poznato u kojoj bliskoistočnoj državi će DROAM biti izgrađen.

Ako se ostvari ambiciozni DROAM, može se reći da će Vestovo karakteristično pomeranje granica krenuti u nekom potpuno drugom smjeru. Njegovu muzičku veličinu nije potrebno posebno naglašavati, iako je svoju ličnost uspio dobrim dijelom da okalja kontroverznim antisemitskim izjavama prošle godine.

Kasnije su ekspozei CNN-a i TMZ-a otkrili kako je Vest još ranije imao kontroverzne, antisemitske stavove. Između ostalog, svoj osmi studijski album "Ye" objavljen 2018. godine htio je da nazove – "Hitler". Mnoge kompanije, kao što je Adidas, su zbog njegovih izjava otkazale ugovor o saradnji.

Ali, život se nastavlja za Vesta, iako ipak neće da se kandiduje za predsjednika Amerike na izborima iduće godine kao što je namjeravao. Takođe, ove je godine s reperom Ty Dolla Signom dovršio je rad na albumu "Vultures". Na albumu su, između ostalog, sarađivali Chris Brown, Nicki Minaj, Bad Bunny i Leon Bridges. Album je najavljen za 12. januar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:28