/ -TANJUG/AP
22/05/2024 u 12:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Policija i DEA istražuju smrt Metjua Perija

Policija Los Anđelesa i američka Uprava za suzbijanje narkotika (DEA) pokrenuli su zajedničku krivičnu istragu o smrti američkog glumca Metjua Perija koji je prije pola godine preminuo od dejstva anestetika ketamina koji je dobio na recept, rekli su policijski izvori.

Policija i DEA pokrenuli su zajedničku krivičnu istragu o tome kako je Peri dobio lijekove na recept, rekli su izvori za "Los Anđeles tajms".

Peri je preminuo u 54. godini 28. oktobra 2023. godine u hidromasažnoj kadi u svom domu, a u njegovom stomaku pronađen je ketamin u tragovima koji se ponekad koristi za liječenje depresije, prema riječima ljekara iz Los Anđelesa, prenosi Tanjug.

Međutim, u njegovoj krvi su poslije obdukcije otkriveni nivoi ketamina slični nivoima koji nastaju tokom opšte anestezije, prenio je Gardijan.

Obdukcijom je takođe u krvi Perija otkriven i lijiek buprenorfin koji se koristi za jlečenje zavisnosti od opijata.

Rečeno je da je Perijeva smrt bila nesrećan slučaj, bez dokaza o krivičnom djelu.

Prema riječima ljekara, Peri je bio na terapiji infuzijom ketamina zbog anksioznosti i depresije u danima prije smrti. Glumac je posjlednju infuziju dobio desetak dana prije smrti, što znači da ketamin pronađen u njegovoj krvi prilikom obdukcije nije bio iz predviđene terapije.

U svojim memoarima iz 2022. godine, Peri je govorio o svojoj dugoj istoriji zloupotrebe lijekova i korišćenja droga, počevši od svoje 14. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jun 2024 14:39