Slađana Milošević / - FOTO: YT/PRT SC
08/04/2024 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sahranjena Slađana Milošević

Slađana Milošević preminula je 26. marta u zemunskoj bolnici, a danas je sahranjena u Beogradu.

Među poznatim ličnostima koji su prisustvovali sahrani bili su Momčilo Bajagić Bajaga, Dado Topić, Oliver Mandić, članovi "Ju grupe", Peđa D Boj, Žana Karaklajić, Vito Tarot i mnogi drugi.

Slađana je sahranjena u porodičnoj grobnici u kojoj počiva njen otac Milutin Milošević.

Veliki broj Slađaninih prijatelja izjavili su saučešće njenom bratu Goranu, a u kapeli se mogla čuti pjesma "Princeza" koju je otpjevala sa Dadom Topićem.

On je danas održao emotivni govor u kojem je odao počast Slađani:

- Nisam mislio da ćemo se ovako brzo rastati. Nas dvoje smo jedno drugom poklonili stihove jedne prelijepe pjesme koja nas je vezala i koja će ostati u srcima svih koji su nas voljeli još dugo - kazao je Dado, prenosi Informer.rs.

(VIDEO) Šest pjesama po koјima ćemo pamtiti Slađanu Milošević

Topić je iz kapele iznio krunu koju su donijeli u čast preminule pjevačice kao simbol činjenice da je bila princeza rok muzike.

Aleksandra Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine. Pokazivala je veliko interesovanje za muziku još u djetinjstvu. U svojoj petoj godini je primljena u muzičku školu na odsjek klavira. Doprinos modernoj muzici dala je već u svojoj dvanaestoj godini života svirajući i pjevajući u grupama kao što je Nebeska konjica, Epitaf 8, Džentlmeni.

Svoj prvi solo nastup je imala na festivalu "Studentsko ljeto" u Maglaju, 1974. godine, gdje je osvojila "Grand Prix".

Godine 1977, isplivala je na površinu jugoslovenske pop-rok scene, sa pjesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na koncertu kod Hajdučke česme, gdje je nastupala prije Bijelog Dugmeta.

Slađana je počela da ruši tabue, kad je izdala pjesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Godine 1979, promovisala je pjesmu "Amsterdam". 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pjesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mjesto sa kompozicijom "Recept za ljubav".

(VIDEO) Nevjerovatan život Slađane Milošević: Rokerka koju su proglasili i američkim špijunom

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:50