/ -JUTJUB/SKRINŠOT
02/12/2023 u 10:40 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) MAIKA ima novi hit „Kafana Paradis"

Prema riječima benda kafana je posebna riječ, neprevodiva na engleski, koju samo mi Balkanci možemo da shvatimo u potpunosti

Balkanski regionalni world music bend MAiKA objavio je najnoviji singl "Kafana Paradis", koji prati "U dimu" objavljen prošle godine, a čiji spot je nominovan kao najbolji fusion video za nagradu MVA 22.23 Muzzik TVa.

Bend su 2016. godine osnovali pevačica/kompozitorka Ida Prester i bubnjar Nikola Vukotić, zajedno sa basistom Petrom Stojanovićem. Nedugo zatim, bendu se pridružio mladi, ali iskusni harmonikaš Luka Lopičić, kao i veoma talentovani saksofonista Rastko Uzunović. Raznolikost i sinergija između članova benda doveli su do formiranja prepoznatljivog muzičkog stila koji je specifičan i danas.

Godine 2018. Rastkovo mjesto zauzeo je trubač Dušan Murišić koji je unio veoma jedinstven i drugačiji aspekt u zvuk benda. Mlade pjevačice Iva Pažin i Petra Pelemiš dale su još veći doprinos svojim snažnim vokalima i rasplamsalom energijom, podižući sveobuhvatni kvalitet benda i njihov scenski nastup na jedan novi nivo.

Prema riječima benda kafana je posebna riječ, neprevodiva na engleski, koju samo mi Balkanci možemo da shvatimo u potpunosti. Upravo ovom pjesmom izražena je unikatnost kafane.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 04:20