Mirsad Serhatlić / -JUTJUB/SKRINŠOT
21/09/2023 u 16:40 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Mirsad Serhatlić uoči jubilarnog koncerta grupe Makadam: Ja živim muziku

Koncert grupe Makadam biće održan večeras od 20 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici

Velikim koncertom večeras u 20 časova, na Trgu nezavisnosti, grupa Makadam obilježiće veliki jubilej - 45 godina postojanja. Više od četiri decenije postojanja, ova poznata grupa, ostavila je neizbrisiv trag na regionalnoj mizičkoj sceni, a brojnim generacijama koje su odrastale uz njihove hitove poklonila najemotivnije uspomene jednog vremena, kojeg će se večeras svi zajedno podsjetiti. Osnivač Makadama, Mirsad Serhatlić, za portal Dana, ističe da je veoma ponosan na sve ove godine, te ne krije zadovoljstvo što će konačno svom voljenom gradu pokloniti jednu nezaboravnu muzičku noć. 

-Makadam je u mom srcu i svih ovih 45 godina radim, stvaram i želim da Makadam bude iz godine u godinu na jednom većem nivou. Ostvarila mi se želja da nakon 45 godina u mom voljenom gradu na Trgu nezavisnosti dam ovaj veliki koncert. Imamo novu vokalnu solistkinju Milicu Kaluđerović i klavijaturistu Božidara Bola Martinovića. Mi smo bili u kontaktu sa Gocom ali kad se vratila u Sarajevo ona je prestala sa pjevanjemi to je nije više interesovalao. Međutim, mi nismo uopšte prestajali sa radom, prestajali su samo pojedini članovi. Nedavno sam dobio od našeg bivšeg člana iz Austrije Savina Batanova koji je svirao klavijature  jednu lijepu razglednicu kojom nam čestita jubilej. Osjećam se srećnim, ponosnim, uzvišenim što sam uspio da očuvam Makadam i da ga posle toliko godina na jedan sasvim drugi način prezentujem voljenom gradu i vjerujem da ćemo svi zajedno uživati večeras- kazao je Serhatlić.

Makadam će večeras dijeliti scenu sa dugogodišnjim prijateljima i kolegama koji su se našli na njihovom putu do uspjeha.

-To su naši uvaženi umjetnici koji su isto kao i grupa Makadam ostavili neizbrisiv trag na crnogorskom, ali i jugoslovenskom prostoru ja bih rekao, to je Sergej Ćetković, Knez, Vladimir Maraš, Šule Jovović, Marko Vlahović, Renata Perazić, Nina Žižić, Marko Vukčević i mnogi drugi - dodao je muzičar.

Serhatlić ističe da ga nakon ovog jubileja, očekuje još jedan koji bi volio da proslavi, a to je 55 godina njegovog stvaralaštva.

-Imam u planu da proslavim još jedan jubilej, 55 godina mog rada i stvaralaštva, veliki opus u svim sferama muzike. Želio bih da to objedinim i prezentujem javnosti, da svi vide šta sam radio. Ne mogu reći kada će to biti jer sve zavisi od drugih stvari i finansija, pregovori su u toku. Imam i jedan dječji program koji sam radio sa pokojnim Draganom Radulovićem, Huseinom Batom Dukajem, tu su i dokumentarni serijali, drame, filmovi.

Iako je zvanično u penziji, muzičar je vrlo aktivan kada su nove pjesme u pitanju, a u nastavku otkriva i kada ih možemo očekivati.

-Ja ću tek sada da radim, da napravim s Makadamom još stvari, radostan sam i srećan što sam upoznao dvoje divnih ljudi Milicu kao pjevačicu i Bola kao klavijaturistu i prodcenta. Radujem se našoj budućoj saradnji. Napravio sam još jednu pjesmu za prijatelja i druga Krsta Niklanovića, dugo smo nastupali u Budvi, u restoranu Jadran kod Krsta, i te lijepe slike koje su mi ostale iz tog vremena  odlučio sam da pretočim u pjesmu koja se zove Jadran kod Krsta. On je veliki prijatelj grupe Makadam. Zatim sam uradio i numeru Rođena, malo laganije note a posvećena je svim ženama i muškarcima. Skupljam sad pjesme, imam dvije, tri, a nije isključeno da na jednoj kompilaciji budu te tri pjesme koje treba da izda PGP - RTS, imamo sa njima ugovor i njihovi smo eksluzivci - objašnjava Serhatlić.

Gdje god da se nađe, muzičar ističe da Podgoricu nosi u srcu, a obećava da će biti još pjesama posvećenih njegovom gradu. 

-Moj grad koji nosim u srcu, grad otvorenih kapija, ulica, ljubavi, jorgovana, lipa, grad cvijeća barem kod mene u Staroj varoši, niko ne zna kako izgleda Podgorica ljeti posle kiše kad asfalt zamiriše, a ja ću da napravim jednu lijepu pjesmu o tome, biće to mnogo lijepo. I na ovom koncertu otkriću vam ekskluzivno otpjevaću pjesmu koju sam posvetio mom kompiji i bratu Dušku Martinoviću, koji mi je donio tekst koji je sam napisao, jako dobar tekst a ja sam napravio pjesmu - otkrio je Serhatlić.

Muzičar se osvrnuo i na današnju muziku scenu.

-Teško je uporediti, svako vrijeme nosi svoj pečat. Muzika je krenula u nekom drugom smjeru, a ja je dijelim na dobru i lošu, a prvenstveno navijam za ovaj mladi svijet, da se njima pruži šansa jer znam kroz šta je sve Makadam prošla. Jedan jako težak i mukotrpan rad, mi smo svakog dana vježbali po pet sati i muzikom se baviti nije jednostavno. Trebate da imate viziju jer na brzinu ne može ništa da se stvori. Ja čekam ovaj koncert 45 godina, ja živim muziku- zaključio je Serhatlić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 14:55