Нејмар под знаком питања у кључним мечевима за ПСЖ / EPA-EFE - EPA-EFE/IAN LANGSDON
14/05/2021 u 17:34 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ПСЖ без Нејмара у финалу купа?

Оно што даје наду да би можда могао да наступи, јесте право да ПСЖ уложи жалбу и одложи казну, коју би Бразилац одслужио у последњем колу шампионата који ПСЖ игра против Бреста

Како преноси француски Екип, Неjмар ће пропустити финале Купа Француске због суспензиjе.

Разлог изостанка је то, што је Бразилац у само 10 дана сакупио три жута картона, што jе резултирало забраном играња једне утакмице. Како одлука ступа на снагу од 17. маjа, наjскупље плаћени фудбалер свих времена ће моћи да помогне екипи дан раниjе против Ремса у лиги, али не и 19. маjа, када jе заказано финале са Монаком.

Изостанак најбољег играча, могао би „свеце” да кошта наjважниjих трофеjа ове сезоне. Иако је у једном тренутку дјеловало да ПСЖ игра сезону из снова након освајања пехара у Суперкупу, испали су у полуфиналу Лиге шампиона, а у лиги касне три бода за Лилом два кола до краjа.

Неjмар jе у полуфиналноj утакмици Купа Француске против Монпељеа у игру ушао са клупе у 86. минуту, само четири минута касниjе зарадио jе жути картон. ПСЖ jе славио после бољег извођења пенала, али ће jавна опомена коштати 29-годишњег офанзивца наступа у финалу. У Францускоj три жута картона у кратком временском року доводе до суспензиjе, али не аутоматски. За разлику од ситуациjа у коjима jе ријеч о црвеном картону, у овом случаjу засиједа дисциплинска комисиjа, коjа доноси одлуку о забрани играња. 

Нејмар се чак због ове ситуације огласио на друштвеним мрежама и истакао да је одлука о суспензији, лично мотивисана против њега.

Оно што даје наду да би можда могао да наступи, јесте право да ПСЖ уложи жалбу и одложи казну, коју би Бразилац одслужио у последњем колу шампионата који ПСЖ игра против Бреста.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ПСЖНЕЈМАР
27. april 2024 04:31