Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ojadili državu za 4,5 miliona, za Mila sve čisto * Nema dogovora sa DPS-om i njegovim satelitima * Čitava partija pristupa Demokratama * Zakon pisali u interesu tajkuna * Djecu učili o pticama * Najljepša na svijetu * Gigant u zalivu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-04-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Drago Musić, trener atletičarke Slađane Perunovi&:
– Što su rezultati naših sportista bolji, to je ministarstvo prema njima gore.

Vic Dana :)

Facebook: Najbolji sam!
Youtube: I ja!
Google: Bez mene ništa!
Internet: Molim!?
Kompjuter: Bez mene nema nikog’ od vas!
Struja: O čemu vi pričate?
Tesla: What?
Teslina mama: Šta?
Teslin deda: Da nije nas, ne bi ni vas bilo!
Adam i Eva: Šta si to rekao?
Bog: Sram vas sve bilo!
Chuck Norris: Ajmo razlaz.

Dođe kompjuteraš u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija VEKTRA JAKIĆ DESET GODINA NE PLAĆA KONCESIJU ZA KAMENOLOM BUŠNJE
Kamen besplatno eksploatišu punu deceniju
Kamenolom Bušnje Kamen besplatno eksploatišu punu deceniju Iako Vektra Jakić već deset godina ne plaća koncesiju na korišćenje kamena u kamenolomu Bušnje, iz Vlade niko ne reaguje Pijesak se u periodu dok je Vektra Jakić bila u stečaju, ali i kasnije, prema pouzdanim informacijama „Dana”, plaćao toj kompaniji preko računa drugih preduzeća
Iako već de­set go­di­na ko­ri­sti ka­me­no­lom Bu­šnje, Vek­tra Ja­kić, vla­sni­štvo Dra­ga­na Br­ko­vi­ća, ne pla­ća kon­ce­si­o­nu na­kna­du na ko­ri­šće­nje ka­me­na. Ka­ko su ka­za­li za „Dan” iz plje­valj­ske lo­kal­ne upra­ve, oni od eks­plo­a­ta­ci­je ka­me­na sa tog le­ži­šta ne ubi­ra­ju pri­ho­de.
– Ka­da je u pi­ta­nju ka­me­no­lom Vi­li­ći, ko­ji ko­ri­sti kom­pa­ni­ja Be­maks, go­di­šnja ne­pro­mjen­lji­va na­kna­da iz­no­si oko 50 hi­lja­da eura, dok po­sto­ji i onaj va­ri­ja­bil­ni dio kon­ce­si­o­ne na­kna­de ko­ji se mi­je­nja za­vi­sno od eks­plo­a­ta­ci­je. Što se ti­če ka­me­no­lo­ma Bu­šnje, od nje­ga ne­ma­mo ni­ka­kav pri­hod – ka­za­li su iz plje­valj­ske lo­kal­ne upra­ve.
Kon­ce­si­o­ne na­kna­de na­pla­ću­je Vla­da, od­no­sno Mi­ni­star­stvo fi­nan­si­ja, ko­je dio pri­ho­da za­dr­ža­va u dr­žav­noj ka­si, dok se dio pro­sle­đu­je u bu­džet lo­kal­nih upra­va. Lo­kal­nim upra­va­ma od kon­ce­si­ja pri­pa­da 70 od­sto pri­ho­da.
U lo­kal­noj upra­vi tvr­de da ne­ma­ju mo­guć­nost da re­a­gu­ju, od­no­sno da je na Vla­di da na­pla­ti kon­ce­si­o­ne na­kna­de.
Vek­tra Mon­te­ne­gro je 2007. go­di­ne ku­pi­la Gra­đe­vi­nar Plje­vlja, iz ste­ča­ja. Gra­đe­vi­nar je u tom mo­men­tu ras­po­la­gao ka­me­no­lo­mom Bu­šnje i ci­gla­nom. Me­đu­tim, u ra­znim pre­stro­ja­va­nji­ma ko­je je vr­šio vla­snik Vek­tre Mon­te­ne­gro Dra­gan Br­ko­vić, ka­me­no­lom je pri­po­jen Vek­tri Ja­kić, a ci­gla­na je do te­me­lja po­ru­še­na. Na pro­sto­ru ko­ji je ne­ka­da za­u­zi­ma­la ci­gla­na, sa­da je par­king za ka­mi­o­ne i me­ha­ni­za­ci­ju Vek­tre Ja­kić.
U ka­me­no­lo­mu Bu­šnje svih ovih go­di­na pro­da­je se sa­mlje­ve­ni ka­men, od­no­sno pi­je­sak za gra­đe­vin­ske po­tre­be. No­vac je išao Vek­tri Ja­kić, ko­ja se po­na­ša­la kao vla­snik ka­me­no­lo­ma. U jed­nom mo­men­tu Vek­tra Ja­kić je mon­ti­ra­la i mo­der­nu opre­mu za mlje­ve­nje ka­me­na, ali i za mje­re­nje ka­mi­o­na pod uto­va­rom.
Na­kon što je na­stu­pi­la kri­za u toj kom­pa­ni­ji, opa­li su po­slo­vi ko­ji su se ti­ca­li pro­da­je pi­je­ska. Pje­sak se u pe­ri­o­du dok je Vek­tra Ja­kić bi­la u ste­ča­ju, ali i ka­sni­je, pre­ma po­u­zda­nim in­for­ma­ci­ja­ma „Da­na”, pla­ćao toj kom­pa­ni­ji pre­ko ra­ču­na dru­gih pred­u­ze­ća. Ta­kva pla­ća­nja prav­da­na su tim da su ra­ču­ni Vek­tre bi­li u blo­ka­di.
Na pra­gu je no­va gra­đe­vin­ska se­zo­na u Plje­vlji­ma i ubr­zo će se vi­dje­ti ho­će li Vek­tra Ja­kić na­sta­vi­ti sa eks­plo­a­ta­ci­jom ka­me­na u ka­me­lo­mu Bu­šnje, i da­lje bez pla­ća­nja kon­ce­si­o­ne na­kna­de.
B. Je.


Tu­ži­la­štvu iz­da­li zgra­du

Uprav­na zgra­da pred­u­ze­ća Gra­đe­vi­nar, na­kon što je to pred­u­ze­će ku­pi­la Vek­tra, iz­najm­lje­na je Osnov­nom tu­ži­la­štvu u Plje­vlji­ma. Tu­ži­la­štvo je ra­ni­je bi­lo u is­toj zgra­di sa Osnov­nim su­dom. Me­đu­tim, na­kon re­no­vi­ra­nja ne­ka­da­šnje uprav­ne zgra­de Gra­đe­vi­na­ra, pro­sto­ri­je su iz­da­te tu­ži­la­štvu. Jav­no­sti, me­đu­tim, ni­je po­zna­to ko­li­ko se Vek­tri pla­ća za­kup.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"