Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Državnim kreditom od 200 hiljada vratio Acu dug * Razmišljamo o bojkotu parlamenta * Nevin ću da robijam 30 godina * Zaplijenjene cigarete iz Bara vrijedne šest miliona * Do Krupca vozilo sto biciklista * „Fića fest” * Državnim kreditom od 200 hiljada vratio Acu dug
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 18-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slaven Radunović, funkcioner Nove srpske demokratij:
– Milo Đukanović je za sebe rezervisao ulogu Pinokija. S obzirom na to kakve neistine priča, moraće ubrzo na plastičnu operaciju u Švajcarsku, na skraćivanje nosa.

Vic Dana :)

Čak Norisa je rodila tetka, jer niko nije smio da mu diro mater.

Sudija pita okrivljenog kojeg su uhvatili na djelu kako krade:
- Jeste li oženjeni?
- Ne, nisam i nikada neću biti!
- Toliko pametan čovjek, a krade! 

- Kako se zove Bosanac koji zna da uključi fen?
- Fenomen.

Razgovaraju dva novorođenčeta i dječak kaže djevojčici:
- Ja sam dječak!
A djevojčica ga pita:
- Kako znaš?
Dječak podiže noge i reče:
- Vidiš, imam plave čarapice!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom SRETEN TERZIĆ IZ SRPSKE NE USPIJEVA DA DOBIJE POSAO NA TENDERE GO GOLUBOVCI
Ne daju mu da žanje
Terzić na farmi krava Ne daju mu da žanje
Na kon­kurse Grad­ske op­šti­ne Go­lu­bov­ci preko kojih se angažuju lica koja po subvencioniSanim cijenama obavljaju žetvu, ne­ko­li­ko go­di­na pri­ja­vlju­je se Sre­ten Ter­zić iz Srp­ske. Me­đu­tim, po­sao ne do­bi­ja. On ka­že da oko kom­baj­ni­ra­nja ima pro­ble­ma sa Grad­skom op­šti­nom Go­lu­bov­ci ko­ji ne mo­že da ri­je­ši.
- Pro­blem sa nji­ma ne mo­gu da ri­je­šim već ne­ko­li­ko go­di­na. Ja se pri­ja­vljujem na kon­kur­se i oko to­ga se u zad­nje dvi­je, tri go­di­ne „bok­su­je­mo”. Te­ško ide, ma­lo ve­ći je pro­blem. Znam ko­ji je pro­blem, ali ne­ka sto­ji još ma­lo. Znam kad ću re­a­go­va­ti, sad ni­je vri­je­me – po­ru­čio je Ter­zić.
žetva se obavlja po sub­ven­ci­o­ni­sa­nim ci­je­na­ma od 15 eura po ra­lu. Ter­zić ka­že da to ni­je re­al­na ci­je­na.
- Re­al­na ci­je­na je 25 eura. Mi­ni­star­stvo po­ljo­pri­vre­de, GO Go­lu­bov­ci i Glav­ni grad da­ju 22 li­tra go­ri­va po hek­ta­ru. To za­do­vo­lja­va po­tre­be da mo­že da se ra­di – ka­že Ter­zić.
Pri­pre­me za že­tvu su u to­ku, a ona će po­če­ti u na­red­nih ne­dje­lju da­na.
- za­sa­đen kukuruz na oko 16 hek­ta­ra, a pše­ni­cu na oko 40 hek­ta­ra pre­ma Plav­ni­ci. Is­pla­ti se ba­vi­ti ži­ta­ri­ca­ma, ne­što osta­vi­mo za svo­je po­tre­be, a ne­što pro­da­mo. Međutim, otkupna ci­je­na je ni­ka­kva. Pro­šle go­di­ne je bi­la 15 cen­ti po ki­lo­gra­mu, a donja granica isplatvosti je od 18 do 20 cen­ti. Po­sto­je sub­ven­ci­je od mi­ni­star­stva po jed­nom hek­ta­ru 180 eura i ni­šta vi­še – ka­že Ter­zić.
Po­ro­di­ca Ter­zić iz Srp­ske ba­vi se i sto­čar­stvom. U nji­ho­vom ga­zdin­stvu ima far­ma kra­va.
- Ima­mo 12 mu­znih kra­va i še­sto­ro te­la­di. Mli­je­ko ima­mo, a ne­de­ljom pra­vi­mo sir. Taj po­sao se tre­nut­no is­pla­ti iako zah­ti­je­va pu­no po­sla. Mi­ni­star­stvo po­ma­že sa 140 eura sub­ven­ci­ja. Bi­lo bi bo­lje da da­ju vi­še. GO Go­lu­bov­ci ne po­ma­že ni­šta jer ne­ma­ju oba­ve­zu po tom osno­vu – re­kao je Ter­zić. A.D.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"