Stefan Ćulafić / -M.VUJISIć
05/04/2024 u 13:52 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS traži zabranu građenja na prostoru DUP-a Zabjelo - Ljubović

Klub odbornika DPS-a traži od Ministarstva prostornog planiranja zabranu građenja stambenih, poslovnih i stambeno-poslovnih objekata na prostoru u zahvatu DUP-a Zabjelo - Ljubović, saopštio je Stefan Ćulafić, odbornik DPS-a

Klub odbornika DPS-a predao je Ministarstvu prostornog planiranja inicijativu kojom se propisuje zabrana građenja stambenih, poslovnih i stambeno-poslovnih objekata na prostoru u zahvatu DUP-a Zabjelo - Ljubović, saopštio je Stefan Ćulafić, odbornik DPS-a. Formalno to traže da se učini promjenom odluke o izradi DUP-a Zabjelo - Ljubović donijetoj na sjednici Vlade 18. maja prošle godine.

Ustavni sud je na sjednici 27. marta stavio van snage odluku Skupštine Glavnog grada, iz bivšeg saziva o suspenziji DUP-a Zabjelo- Ljubović donijetog prije 15 godina.

U inicijativi kluba odbornika upućenoj Janku Odoviću, ministru predlažu da se zabrana građenja ne odnosi na objekte obrazovanja, nauke, zdravstva, socijalnog staranja, infrastrukture, parkinga... Smatraju da je plansko rješenje neophodno preispitati kako ne bi došlo do daljeg ugrožavanja javnog interesa, kvaliteta života i samog prostora. Cijene da bi realizacija planiranih sadržaja dovela do značajno veće izgrađenosti, gustine stanovanja, broja stambenih jedinica i broja stanovnika. Oni podsjećaju da je plan usvojen prije 15 godina, a najveći procenat urbanističkih parcela predviđen je za kolektivno stanovanje.

DPS traži od ministra Odovića da urgira da se ubrza izrada novog plana po mjeri savremenih potreba stanovnika naselja, ali definisali uslovi za gradnju preostalih slobodnih površina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:23