Magdeburg će braniti titulu u Kelnu / -FOTO: EHF
01/05/2024 u 23:39 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Magdeburg i Olborg na F4 u Kelnu

Branilac trona Magdeburg u trileru boljim izvođenjem sedmeraca eliminisao Kielce, dok je danski šampion bio bolji od Vesprema

Magdeburg i Olborg prvi su učesnici fajnal-fora Lige šampiona, koji će se održati u Kelnu.

Branilac trona Magdeburg je u pravom trileru boljim izvođenjem sedmereca eliminisao Kielce (27:25), nakon što je bilo 23:22 u regularnih 60 minuta. Budući i da je poljski tim u prvom meču slavio sa minimalnom razlikom 27:26 putnika u Keln odlučivali su sedmerci.

Junak Magdeburga bio je golman Sergej Ernandes koji je u penal seriji skinuo tri sedmerca - Igoru Karačiću, Aleksu Dujšebajevu i Dilanu Naiju. Sa druge strane, ulogu tragičara imao je Aleks Dušebajev koji je u petoj seriji imao meč loptu Kielcea za prolaz, ali mu je bivši golman Benfike odbranio sedmerac. U šestoj seriji Nai je promašio, a Islanđanin Omar Ingi Magnuson je pogodio za delirijum u "Getec areni".

Na finalnom turniru će igrati i danski Olborg, koji je pred svojim navijačima u revanšu savladao Vesprem sa 33:28 i anulirao gol minusa iz porvog duela (31:32). Tako će Mikel Hansen u oproštajnoj sezoni imati priliku da stigne do evropske klupske titule, jedine koji mu fali u impresivnoj karijeri. Vesprem ni drugu godinu zaredom neće biti učesnik završnog turnira u Kelnu uprkos najvećem budžetu u Evropi, pa je veliko pitanje da li će srpski stručnjak Momir Ilić dobiti povjerenje da i dalje vodi mađarskog šampiona, pošto mu ističe ugovor. 

Poslednja dva učesnika F4 saznaćemo sjutra nakon revanša u Kilu i Barseloni. Kil će pokušati da nadoknadi minus devet iz prvog meča protiv Monpeljea (30:39), dok bi nakon trijumfa od osam razlike u Parizu (30:22) revanš protiv Pari Sen Žermena trebalo da predstavlja formalnost za Katalonce.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:02