Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stojanović prećutao ženinu firmu * Potjernica za aktivistom DPS-a * Povratkom Fronta završena priča o vanrednim izborima * Presudiće Mikov glas * Stojanović prećutao ženinu firmu * Supermen * Krnja demokratija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda:
– Može li sudija sa platom od 650 eura da sačuva moralnost? Ne može.

Vic Dana :)

Hronologija braka:
Prve tri godine on govori, a ona sluša.
Sledeće tri godine ona govori, a on sluša.
Od sedme godine braka oni govore a komšije slušaju.
Na kraju oni govore, a sudija se krsti.

Uđe kauboj Džo u kafanu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže:
– Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?

Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mjesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13:
Daj nam ti reci jednu marku auta.
Ovaj prvi kao iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah shvatio pa kaže FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR. Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže:
– Srećna Nova godina!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2017-12-06 ALBANSKI PREMIJER EDI RAMA SAOPŠTIO
Kad smo mi dobro EU ima probleme
Kad smo mi dobro EU ima probleme
Ze­mlje za­pad­nog Bal­ka­na da­nas su u mno­go bo­ljem sta­nju ne­go što su bi­le de­ve­de­se­tih go­di­na, a sa­da je Evrop­ska uni­ja ta ko­ja ima pro­ble­me, iz­ja­vio je al­ban­ski pre­mi­jer Edi Ra­ma.
„To je kao ne­ka vr­sta `balkanskog` pro­klet­stva. Kad je EU bi­la u naj­bo­ljem sta­nju, mi smo bi­li u naj­go­rem”, re­kao je Ra­ma na kon­fe­ren­ci­ji u or­ga­ni­za­ci­ji gru­pe Pri­ja­te­lji Evro­pe u Bri­se­lu, alu­di­ra­ju­ći na, ka­ko pre­no­si por­tal euro­ac­ti­ve.com, na ras­pad Ju­go­sla­vi­je `90-ih go­di­na.
Sad, ka­ko je do­dao, „kad smo mi u naj­bo­ljem sta­nju, EU ima pro­ble­me”.
Ra­ma je oci­je­nio da se re­gi­on ko­nač­no okre­nuo po­mi­re­nju i sa­rad­nji, na osno­vu stan­dar­da i za­htje­va EU kao „vo­de­će sna­ge”.
Pred­sto­je­će pred­sje­da­va­nje Sa­vje­tom EU Bu­gar­ske, Austri­je, Ru­mu­ni­je, Hr­vat­ske i Nje­mač­ke, ze­ma­lja ko­je su ja­sno po­sve­će­ne Bal­ka­nu, sma­tra on, još je­dan je do­bar znak i pri­li­ka ko­ja se ne smi­je pro­pu­sti­ti.
„Bal­kan uop­šte, a Al­ba­ni­ja na­ro­či­to, že­li da na­pre­du­je, ali ako per­spek­ti­va (EU član­stva) bli­je­di ili po­sta­je ilu­zi­ja, on­da stva­ri mo­gu da kre­nu po­gre­šnim prav­cem”, re­kao je Ra­ma.
On je do­dao da Ru­si­ja i Ki­na ima­ju mno­go to­ga da po­nu­de i da se tru­de da pri­do­bi­ju bal­kan­ske ze­mlje.
„Ru­si­ja mo­že da vas snab­di­je ener­gen­ti­ma do kra­ja ži­vo­ta ako od­u­sta­ne­te od vla­da­vi­ne pra­va. Ni­je ne­za­ni­mlji­vo. Ki­na ima ve­li­ki plan za na­red­nih 100 go­di­na. Ne bih re­kao da ne­ma­ju šta da po­nu­de”, na­veo je on.
A tu je, ka­ko je do­dao, i ra­di­kal­ni islam u re­gi­o­nu ko­ji je mul­ti­na­ci­o­nal­ni i mul­ti­re­li­gij­ski.
„Ako EU ne že­li da ju­ri za na­ma, mno­gi vi­še­stru­ki pro­ble­mi mo­gu da se po­no­vo po­kre­nu, a on­da će bi­ti mno­go sku­plje da nas EU ve­že ka­sni­je”, re­kao je Ra­ma.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"