Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija fleš
Veći promet

Pro­met na Mon­te­ne­gro­ber­zi, re­a­li­zo­van kroz 64 tran­sak­ci­je, iz­no­sio je 264,5 hi­lja­da eura i bio je du­plo ve­ći od pro­šlo­sed­mič­nog.
Pa­le su ak­ci­je Port of Adri­je 4,5 od­sto na 12,6 cen­ti, Plan­ta­ža bla­go na 13,2 cen­ta, Lu­ke Bar ne­znat­no na 26 cen­ti i Ju­go­pe­tro­la 2,4 od­sto na 12 eura.
Oja­ča­le su ak­ci­je Elek­tro­pri­vre­de (EPCG) 24,5 od­sto na 2,5 eura, oda­kle je sa­op­šte­no da je uku­pan dug za utro­še­nu elek­trič­nu ener­gi­ju na kra­ju ok­to­bra iz­no­sio 170,8 mi­li­o­na eura, od če­ga se na do­ma­ćin­stva od­no­si­lo 124 mi­li­o­na eura, a na kom­pa­ni­je 46,7 mi­li­o­na.
Ak­ci­je So­la­ne „Ba­jo Se­ku­lić” oja­ča­le su osam od­sto na 1,35 eura i Rud­ni­ka uglja 5,6 od­sto na 4,5 eura, pro­met ak­ci­ja­ma fon­do­va iz­no­sio je oko tri hi­lja­de eura, a tr­go­va­lo se di­o­ni­ca­ma Tren­da i Euro­fon­da, ko­je su sed­mi­cu za­vr­ši­le na 9,3 cen­ta, od­no­sno 0,83 cen­ta, pokazuju podaci sa berze.
Na Mon­te­ne­gro­ber­zi se ove sed­mi­ce tr­go­va­lo i di­o­ni­ca­ma Cr­no­gor­skog te­le­ko­ma, Bu­dvan­ske ri­vi­je­re i Cr­no­gor­skog elek­tro­pre­no­snog si­ste­ma, ko­je su osta­le na pro­šlo­sed­mič­nom ni­vou od sko­ro dva eura, od­no­sno 5,7 eura i 61 cent.M.B.


Bez ka­zni

U okvi­ru kam­pa­nje Bu­di od­go­vo­ran ove sed­mi­ce je evi­den­ti­ra­no 14 pri­mjed­bi, na osno­vu ko­jih ni­je iz­re­če­na ni­jed­na nov­ča­na ka­zna, po­ka­zu­ju po­da­ci sa saj­ta kam­pa­nje. Pri­li­kom in­spek­cij­skog nad­zo­ra da­ni­lov­grad­ske MG gru­pe, in­spek­tor je na­veo da ni­je nad­le­žan za na­kna­du šte­te zbog ne­is­ko­ri­šće­nog go­di­šnjeg od­mo­ra na­kon pre­stan­ka rad­nog od­no­sa.
– In­spek­to­ru ni­je­su da­ti na uvid do­ka­zi da je po­slo­da­vac do­sta­vio akt o pre­stan­ku rad­nog od­no­sa i ob­ra­čun za­ra­de, zbog če­ga je na­lo­žio da se u tom di­je­lu ot­klo­ne utvr­đe­ne ne­pra­vil­no­sti – pi­še u od­go­vo­ru na pri­ja­vu.
In­spek­to­ri zbog ne­do­stat­ka po­da­ta­ka ni­je­su mo­gli da oba­ve kon­tro­lu N.N. oso­be iz Her­ceg No­vog, pri­ja­vlje­ne za ne­le­gal­no oba­vlja­nje dje­lat­no­sti. Oni su pri­li­kom kon­tro­le auto-pe­ri­o­ni­ce u Tu­zi­ma utvr­di­li da je obje­kat za­tvo­ren, od­no­sno da se u nje­mu ne oba­vlja dje­lat­nost.
Od ukup­no 14 pri­tu­žbi, ko­li­ko je evi­den­ti­ra­no ove sed­mi­ce, tri ni­je­su do­bi­le od­go­vor, a od­no­si­le su se na ne­pro­pi­sno par­ki­ra­nje.D.M.


Na­ja­vi­li pro­gram

Tu­ri­stič­ka or­ga­ni­za­ci­ja Her­ceg No­vi, u sa­rad­nji sa lo­kal­nim tu­ri­stič­kim or­ga­ni­za­ci­ja­ma Bu­dve, Tiv­ta i Ba­ra, pred­sta­vi­la je svo­ju tu­ri­stič­ku po­nu­du na de­ve­tom Me­đu­na­rod­nom saj­mu tu­ri­zma i se­o­skog tu­ri­zma, ko­ji se od pet­ka do ne­dje­lje odr­ža­vao u Kra­gu­jev­cu. TO Her­ceg No­vi, ka­ko pre­no­si Bo­ka njuz, tra­di­ci­o­nal­no uče­stvu­je na saj­mu u Kra­gu­jev­cu, na kom se ove go­di­ne oku­pi­lo vi­še od 80 iz­la­ga­ča iz re­gi­o­na, a pred­sta­vlja­nje po­nu­de tog gra­da je na­sta­vak uspje­šne pro­mo­tiv­ne kam­pa­nje u re­gi­o­nu, sa po­seb­nim ak­cen­tom na no­vo­go­di­šnje pra­zni­ke i van­se­zon­sku po­nu­du.
Na­ja­vlje­ni su svi mu­zič­ki iz­vo­đa­či ko­ji će uče­sto­va­ti u pro­gra­mu, kao i pro­gram za dje­cu u okvi­ru no­vo­go­di­šnjeg pro­gra­ma za naj­mla­đe, ko­ji će ot­po­če­ti 30. de­cem­bra u 12 ča­so­va. Po­seb­nu za­in­te­re­so­va­nost iza­zvao je no­vo­go­di­šnji Slat­ki ba­zar, na kom će svo­je ku­li­nar­sko umi­je­će po­ka­za­ti do­ma­ći pro­iz­vo­đa­či slat­ki­ša i ko­la­ča.D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"