Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Svetova ekipa ojadila državu za još četiri miliona * Napadači pucali pred djecom * Ne plaćaju poreze dvije i po godine * Pas 15 puta ujeo dječaka * Svetova ekipa ojadila državu za još četiri miliona * Prokletstvo evropskog bogatstva * Pobačaj države
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-06-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Stevan Katić, predsjednik Opštine Herceg Novi:
Premijer treba da dođe u Herceg Novi na Dan opštine, a ne da predsjednik opštine ide u Podgoricu.

Vic Dana :)

Natpis sa jednog nadgrobnog spomenika:
– Ovdje leži moja žena, a ja kod kuće počivam u miru!
Kako se na njemačkom kaže `dečko koji brine o curama´?
• Curbrigen.
Kako je najlakše potopiti podmornicu punu plavuša?
• Dovoljno je pokucati na vrata.
Uči tata Pericu da sabira. Pita on njega:
– Ako kucnem dva puta i još dva puta, koliko sam puta kucnuo?
– Tata, neko kuca - kaže Perica.
Tata odgovori:
– Pa, ja kucam, Perice...
Na to će Perica:
– Ma, uđi, tata!
Šta jedu ljudožderi za vrijeme posta?
– Ronioce!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika OSUĐEN BARANIN VLADIMIR ULAMA
Prijetio tužiocu
Privođenje Ulame (arhivski snimak) Prijetio tužiocu
Ba­ra­nin Vla­di­mir Ula­ma osuđen je na pola godine zatvora zbog prijetnji tu­ži­o­cu u Vi­šem dr­žav­nom tu­ži­la­štvu Želj­ku Tom­ko­vi­ću. Presudu je donio sudija Osnovnog suda u Kolašinu Arsenije Popović.
Ulami se u Višem sudu u Podgorici sudi zbog sumnje da je ubi­o Pe­trov­ča­ni­na Ne­ma­nju Me­di­na. Prema navodima optužnice, Ulama, koji se prvo teretio za otmicu Medina, nakon prekvalifikacije djela u ubistvo, uputio je prijeteće riječi tužiocu. Na sa­slu­ša­nju na­kon pre­kva­li­fi­ka­ci­je kri­vič­nog dje­la, od­go­va­ra­ju­ći na op­tu­žbe da je ubio Me­di­na, Ula­ma je za­pri­je­tio tu­ži­o­cu da će mu „pla­ti­ti”. O do­ga­đa­ju je od­mah oba­vi­je­šte­no Osnov­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci.
– Zbog pri­jet­nji ko­je su dr­žav­nom tu­ži­o­cu upu­će­ne pri­li­kom sa­slu­ša­nja 17.2.2017.go­di­ne u ve­zi sa vr­še­njem tu­ži­lač­ke du­žno­sti, Vi­še dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci je Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu na da­lju nad­le­žnost i po­stu­pa­nje do­sta­vi­lo do­ka­ze – za­pi­snik Vi­šeg dr­žav­nog tu­ži­la­štva o sa­slu­ša­nju V.U., okri­vlje­nog za kri­vič­no dje­lo te­ško ubi­stvo na šte­tu N.M. iz Pe­trov­ca. Okri­vlje­ni se pri­li­kom sa­slu­ša­nja, na­kon što je is­ko­ri­stio pra­vo da ne iz­no­si od­bra­nu, obra­tio po­stu­pa­ju­ćem dr­žav­nom tu­ži­o­cu i tom pri­li­kom mu kazao da je sra­mo­ta što ne­vin le­ži u za­tvo­ru i da će mu on zbog to­ga pla­ti­ti. Pri­jet­nje dr­žav­nom tu­ži­o­cu upu­će­ne su u ve­zi sa vr­še­njem tu­ži­lač­ke du­žno­sti, či­me je iz­vr­šio kri­vič­no dje­lo na­pad na slu­žbe­no li­ce u vr­še­nju slu­žbe­ne du­žno­sti – sa­op­šte­no je iz tada tu­ži­la­štva.
Osim Ula­me, za ubi­stvo Me­di­na op­tu­žen je i Pod­go­ri­ča­nin Dar­ko Mi­jo­vić. Op­tu­žni­com je ob­u­hva­ćen i Bog­dan Mi­lić, ko­ji se sum­nji­či za kri­vič­no dje­lo po­moć uči­ni­o­cu po­sli­je iz­vr­še­nog kri­vič­nog djela. Mi­lić i Ula­ma te­re­te se i zbog kri­vič­nog dje­la ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja.
Pre­ma op­tu­žni­ci, Ula­ma i Mi­jo­vić ubi­li su Pe­trov­ča­ni­na Ne­ma­nju Me­di­na, či­ji je ne­sta­nak pri­ja­vljen 8. ju­la 2016. go­di­ne, i sa­hra­ni­li ga na za­sad ne­po­zna­tom mje­stu. Pre­ma tvrd­nja­ma tu­ži­la­štva, ubi­stvo su iz­ve­li na pod­mu­kao na­čin jer je Me­din od­bio da uči­ni ne­što što su od nje­ga tra­ži­li.M.V.P.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"