Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom NA POKAZNOJ VJEŽBI SLUŽBE ZAŠTITE SAOPŠTENO DA POSTAJU REGIONALNI CENTAR
Obučavaće vatrogasce iz regiona
Sa pokazne vježbe Obučavaće vatrogasce iz regiona
Slu­žba za­šti­te po­sta­će re­gi­o­nal­ni cen­tar za obu­ku u ko­jem će se ob­u­ča­va­ti va­tro­ga­sci iz svih slu­žbi iz re­gi­o­na, na­ja­vio je Sla­vo­ljub Sti­je­po­vić, gra­do­na­čel­nik Pod­go­ri­ce na ju­če­ra­šnjoj po­ka­znoj vje­žbi va­tro­ga­sa­ca. U re­gi­o­nal­nom cen­tru za obu­ku, ka­ko je na­ja­vio Sti­je­po­vić, va­tro­ga­sci bi sti­ca­li no­va is­ku­stva i zna­nja.
-Na­mje­ra nam je da pro­stor od de­set hi­lja­da kva­dra­ta pre­tvo­ri­mo u re­gi­o­nal­ni cen­tar za obu­ku. Na­dam se da će­mo u kon­tak­ti­ma sa MUP-om i Di­rek­to­ra­tom za van­red­ne si­tu­a­ci­je na­ći od­re­đe­ni mo­del ka­ko bi u cen­tru mo­gli da se ob­u­ča­va­ju pri­pad­ni­ci slu­žbi iz re­gi­o­na. To bi na­ma po­mo­glo da na­ša slu­žba još na­pre­du­je i bu­de efi­ka­sni­ja na te­re­nu na do­bro­bit svih gra­đa­na Pod­go­ri­ce - sa­op­štio je Sti­je­po­vić.
Sti­je­po­vić je ju­če sa sa­rad­ni­ci­ma po­sma­trao po­ka­znu vje­žbu va­tro­ga­sa­ca ko­ja je re­zul­tat vje­šti­na ko­je su ste­kli to­kom obu­ke sa in­struk­to­ri­ma iz Ope­ra­ci­je Flo­ri­jan iz Ve­li­ke Bri­ta­ni­je. Ve­li­ki broj gra­đa­na, dje­ce iz OŠ „Bo­ži­dar Vu­ko­vić Pod­go­ri­ča­nin”, vr­ti­ća „Ma­li princ” i pri­pad­ni­ka po­li­ci­je ima­lo je pri­li­ku da u po­lu­ča­sov­noj pre­zen­ta­ci­ji od­gle­da­ju ka­ko va­tro­ga­sci spa­ša­va­ju po­vri­je­đe­nog iz po­ža­ra u za­tvo­re­nom pro­sto­ru, po­vri­je­đe­nog iz smr­ska­nog auto­mo­bi­la na­kon sa­o­bra­ćaj­ne ne­zgo­de. Ta­ko­đe, va­tro­ga­sci su po­ka­za­li i ka­ko se iz auto­mo­bi­la ko­je se za­pa­li­lo na­kon sa­o­bra­ćaj­ne ne­sre­će spa­ša­vju lju­di ali i ka­ko al­pi­ni­sti spa­ša­va­ju po­vri­je­đe­nog na ne­pri­stu­pač­nom te­re­nu. Po­se­ban apla­uz do­bio je va­tro­ga­sac Sa­ša Dra­go­je­vić ko­ji se pa­do­bra­nom spu­stio u krug Slu­žbe za­šti­te či­me je ozna­čen po­če­tak po­ka­zne vje­žbe. U vje­žbi su uče­stvo­va­lo 22 va­tro­ga­sca, eki­pa Do­ma zdra­vlja i he­li­kop­ter MUP-a.
Ko­man­dir Slu­žbe za­šti­te An­dri­ja Ča­đe­no­vić sa­op­štio je da je po­ka­zna vje­žba bi­la pri­li­ka da va­tro­ga­sa­ci de­mon­stri­ra­ju no­va zna­nja i vje­šti­ne ko­ja su ste­kli to­kom vi­še­mje­seč­nih obu­ka.
-Vje­žba je ob­u­hva­ti­la če­ti­ri seg­men­ta. Pre­zen­to­va­li smo dva no­va va­tr­so­ga­sna vo­zi­la na ko­ja smo se ovih mje­se­ci ob­u­ča­va­li i ko­ja će od da­nas bi­ti sta­vlje­na u funk­ci­ju. U sa­rad­nji sa svim slu­žba­ma Glav­nog gra­da i Di­rek­to­ra­tom za van­red­ne si­tu­a­ci­je bi­će­mo pri­pre­mlje­ni za sve vr­ste ak­ci­den­ta ko­ji će se de­si­ti u ljet­njoj po­žar­noj se­zo­ni - na­veo je Ča­đe­no­vić
Ge­ne­ral­ni di­rek­tor Di­rek­to­ra­ra za van­red­ne si­tu­a­ci­je Mir­sad Mu­lić sa­op­štio je da su vje­žbe va­žne za po­sao ko­jim se ba­ve.
-Kroz ova­kve vje­žbe se te­sti­ra­ju ka­pa­ci­te­ti i ljud­ski i ma­te­ri­jal­ni ci­je­li si­stem. Slu­žba za­šti­te i spa­ša­va­nja po­ka­za­la je da ima i ka­pa­ci­te­te i re­sur­se da od­go­vo­ri na vr­lo slo­že­ne za­htjev­ne si­tu­a­ci­je. Di­rek­to­rat za van­red­ne si­tu­a­ci­je ima do­bru sa­rad­nju sa ovom slu­žbom i tu sa­rad­nju te­me­lji­mo na pro­fe­si­o­nal­no­sti - na­veo je Mu­lić.N.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"