Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Tetku zbog para tukao do smrti * Milov savjetnik uhapšen zbog ruske veze * Drugovi i u smrti nerazdvojni * Otrovne hemikalije u lutkama * Pudždamon i članovi vlade u Briselu * Represije bile tragedija za narod * Degradiranje Univerziteta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ĐORĐE BLAŽIĆ, PROFESOR :
Vujanović je kao predsjednik države dužan da ukazom raspusti Skupštinu i raspiše izbore prvog narednog dana po raspuštanju parlamenta.

Vic Dana :)

Šeta ciga parkom i u daljini ugleda skinse. Kaže mu jedan od njih :
- Cigo, dođi ovamo da ti kažemo nešto.
A ciga će na to:
-Neka, neka kume, ne moram ja sve da znam.

Kako se zove ciganin koji zna geometriju?
- Romb.

Kako se zove uragan koji je prošao kroz Cigamalu?
-Garagan.

Zašto cigani plaču svaki put kad gledaju film Titanik?
Žao im gvožđa.

Cigo otvorio radnju za „krečenje” auta. Prilazi mušterija i pita.
- Kakva ti je garancija?
A cigo će na to:
- Tri kiše brate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom GLAVNA SAOBRAĆAJNICA KROZ KURILO KAO STAZA ZA TRKU
Par „ležećih” za mir u selu
Za novi put potrebne prepreke Par „ležećih” za mir u selu
Mje­šta­ni Ku­ri­la je­dva su če­ka­li da do­bi­ju no­vi as­falt u se­lu. Me­đu­tim, ni­je­su ni slu­ti­li da će bi­ti ne­sa­vje­snih vo­za­ča ko­ji vo­ze ne raz­mi­šlja­ju­ći o po­sle­di­ca­ma ba­ha­tog po­na­ša­nja za vo­la­nom. U Ku­ri­lu je ve­li­ki broj dje­ce ko­ja ovom uli­com idu u ško­lu, te oče­ku­ju od nad­le­žnih da će odreagovati čim prije i posta­vi­ti „le­že­će po­li­caj­ce”. Ži­te­lji sma­tra­ju da bi tre­ba­lo po­sta­vi­ti naj­ma­nje tri uspo­ri­va­ča br­zi­ne, na po­čet­ku se­la, ne­gdje po sre­di­ni i pred kraj.
Mje­šta­nin Ve­selj­ko Ba­u­ko­vić sma­tra da bi bi­lo oprav­da­no po­sta­vlja­nje „le­že­ćih po­li­ca­ja­ca”.
- Zbog ne­kih vo­za­ča je gri­jeh po­sta­vi­ti pre­pre­ke na pu­tu, a zbog nekih bi za­i­sta tre­ba­lo to ura­di­ti. Ima ov­dje dje­ce pa bi po­sta­vlja­nje „le­že­ćih po­li­ca­ja­ca” bi­lo oprav­da­no. No­vi je as­falt, uli­ca je pro­ši­re­na i mi smo pret­po­sta­vlja­li da će bi­ti ta­ko. Bi­će si­gur­no i mje­šta­na da se po­bu­ne zbog to­ga, ali sma­tram da je bez­bjed­nost svih na pr­vom mje­stu. Naj­ma­nje tri uspo­ri­va­ča br­zi­ne tre­ba­lo bi po­sta­vi­ti, na ulaz u se­lo, ne­gdje po sre­di­ni i na kra­ju se­la. Ma­da to bi struč­ne eki­pe naj­bo­lje pro­ci­je­ni­le – ka­zao je Ba­u­ko­vić.
Ne­ma ni sa­o­bra­ćaj­nih zna­kova uz uli­cu što sva­va­ko ote­ža­va cir­ku­la­ci­ju sa­o­bra­ća­ja.
- Na­cr­ta­li su bi­je­lu li­ni­ju ka­da su ura­di­li uli­cu, a tre­ba­lo bi da po­sta­ve ne­ko­li­ko sa­o­bra­ćaj­nih zna­kova, ne bi bi­lo su­vi­šno. Re­ci­mo pre­ko pu­ta mo­je ku­će ima uli­ca ko­ja iz­la­zi na glav­ni put i tu bi tre­ba­lo po­sta­vi­ti znak uli­ca sa pra­vom pr­ven­stva. Ne­ko će obra­ti­ti pa­žnju na to – ka­že Ba­u­ko­vić.
On je is­ta­kao da je vo­do­vod ura­đen, ali da još ni­je pu­šten u rad, te da su za­do­volj­ni hi­gi­je­nom se­la i bro­jem kon­tej­ne­ra ko­je ima­ju, kao i ulič­nom higijenom.
Ži­telj Ku­ri­la Ja­goš Kli­ko­vac ka­že da je u ovom se­lu ura­đe­no mno­go vi­še ne­go što je to slu­čaj sa dru­gim na­se­lji­ma u Ze­ti. Iako ni­je pri­mi­je­tio da se uli­com br­zo vo­zi, on ne­ma ni­šta pro­tiv da se po­sta­ve „le­že­ći po­li­caj­ci”.
- I ja sam još ma­lo vo­zač i spo­ro vo­zim. Ni­sam pri­mi­je­tio da mom­ci br­zo vo­ze. Pri­čam im stal­no da po­la­ko vo­ze jer su tu mje­šta­ni, se­lo je, dje­ce ima, ali bo­lje bi bi­lo da po­sta­ve ne­ki- bi­lo bi bez­bjed­ni­je – ka­zao je Kli­ko­vac. A.D.


Tra­že auto­bus

Ve­selj­ko Ba­u­ko­vić sma­tra da bi bi­lo do­bro ka­da bi ima­li auto­bus ko­jim bi dje­ca mo­gla da idu do ško­le ili mje­šta­ni do gra­da. On is­ti­če da su za to ima­li ne­ko­li­ko obe­ća­nja.
- Go­vo­ri­li su da je put uzak i da ne mo­že auto­bus tu­da da pro­la­zi. Pla­ni­ra­no je bi­lo da bu­de kru­žna li­ni­ja, od­no­sno da ide kroz Bi­stri­ce i pro­la­zi kroz Ku­ri­lo, ali od to­ga ni­šta. Auto­bus bi nam pu­no zna­čio, jer ne­ma­mo ni tak­si udru­že­nje u Ze­ti – ka­že Ba­u­ko­vić.


Ra­svje­tu ne is­klju­ču­ju

U Ku­ri­lu je po­sta­vlje­na no­va led ra­svje­ta. Raz­li­ka iz­me­đu ovog i dru­gih se­la u Ze­ti je­ste što nji­ma ulič­no osvje­tlje­nje ra­di po ci­je­lu noć.
- Ra­svje­ta ra­di po či­ta­vu noć. Ne ga­se je uop­šte. Slu­šam ka­žu u Bo­tun je uga­se u po­noć. Ov­dje ni­je ta­ko. Baš je fi­no. U sva­ko do­ba mo­že se pro­ći uli­com jer je osvi­je­tlje­na – ka­že Kli­ko­vac.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"