Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Pokrenuta istraga protiv Mugoše u slučaju „Carine” * Ova vlast je primitivnija od komunista * „Državni udar” izmišljen da se spasi režim * Sudija za godinu uštedio 95.000 * Pokrenuta istraga protiv Mugoše u slučaju „Carine” * Pjesma je moja dominacija * Životna priča mnogih djevojaka
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ivan Mitrović, član Savjeta RTCG:
– Moji profesionalni i moralni principi mi ne dozvoljavaju da ostanem u Savjetu ako je Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila da sam u konfliktu interesa, iako ja smatram da nijesam.

Vic Dana :)


Parkira čovjek auto pored skupštine. Prilazi policajac i opominje ga:
- Ne možete ovdje da parkirate! Znate, to je skupština.
- Znam, hvala vam. Ali ne brinite, imam ja dobar alarm!


Vratio se Mujo iz Njemačke pun para.
- Odakle ti tolike pare? - pita ga Haso.
- Čistim atomske bombe! - reče Mujo.
- A što te nije strah ako ta bomba eksplodira? - upita ga Haso.
- A baš mene briga, nije moja! - reče Mujo.

Zašto je Adam najsrećniji čovjek na svijetu.
Zato što nije imao taštu.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni MOMČILO MARTINOVIĆ SAOPŠTIO DA RADOVI PRVE FAZE SANACIJE PONORA U DONJEM POLJU TEKU PREMA PLANU Radi se bajpas, neće biti plavljenja U Ponor će se odlivati samo atmosferske vode dok bi se fekalni otpad i mulj posebno tretirao u nekoliko faza i biće, kao svaki drugi otpad skladišten na deponiju, a predviđena količina je dva kamiona nedjeljno, pojašnjava Martinović
CE­TI­NjE - Ra­do­vi u pr­voj fa­zi sa­na­ci­je Po­no­ra u Do­njem po­lju su u to­ku i te­ku pla­ni­ra­nom di­na­mi­kom, sa­op­štio je za­mje­nik gra­do­na­čel­ni­ka Ce­ti­nja Mom­či­lo Mar­ti­no­vić.
On je na­kon ju­če­ra­šnjeg obi­la­ska gra­di­li­šta is­ta­kao da se tre­nut­no ra­di baj­pas ko­ji će za­u­sta­vi­ti do­tok u uliv­ne šah­te či­me će se omo­gu­ći­ti či­šće­nje Po­no­ra, ka­ko bi on u na­red­noj fa­zi imao ve­ću pro­pu­snu moć.
- Na­kon ugrad­nje baj­pa­sa ko­ji će omo­gu­ći­ti pri­stup sa­mom Po­no­ru, još uvi­jek je ne­po­zna­ni­ca što će se sve u nje­mu na­ći, ta­ko da i od to­ga za­vi­si di­na­mi­ka da­ljih ra­do­va. U tom di­je­lu bi se sa­mo at­mos­fer­ska vo­da od­li­va­la dok bi se fe­kal­ni ot­pad i mulj po­seb­no tre­ti­rao u ne­ko­li­ko fa­za i bi­će, kao sva­ki dru­gi ot­pad skla­di­šten na de­po­ni­ju, a pred­vi­đe­na ko­li­či­na je dva ka­mi­o­na ne­djelj­no. Ovim rje­še­njem, Po­nor se či­sti, po­ve­ća­va nje­go­va pro­toč­nost, rje­ša­va pro­blem ne­pri­jat­nih mi­ri­sa ko­ji su go­di­na­ma op­te­re­ći­va­li mje­šta­ne sa ovog pod­ruč­ja, kao i pla­vlje­nja usljed po­ja­ča­nih pa­da­vi­na – ka­zao je Mar­ti­no­vić i do­dao da je pre­sto­ni­ca pri­li­kom pri­pre­me pro­jek­ta ima­la in­ten­ziv­nu sa­rad­nju i ko­mu­ni­ka­ci­ju sa Mi­ni­star­stvom odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma, kao i sa mje­šta­ni­ma sa ovog pod­ruč­ja ko­ji su kroz kon­struk­tiv­ne pred­lo­ge da­li ve­li­ki do­pri­nos pri­stu­pu re­a­li­za­ci­je ovog pro­jek­ta.
On je is­ta­kao da će se kva­li­tet­no rje­ša­va­ti i od­vo­đe­nje at­mos­fer­skih vo­da te da mje­šta­ni u na­red­nom pe­ri­o­du ne­će ima­ti pro­ble­ma sa pla­vlje­njem.
- Na­kon du­žeg vre­men­skog pe­ri­o­da ko­nač­no su stvo­re­ni uslo­vi da se uđe u sa­na­ci­ju Po­no­ra kao cr­ne eko­lo­ške tač­ke u na­šem gra­du. Bi­lo je po­treb­no u pret­hod­nom pe­ri­o­du ura­di­ti kom­plet­no raz­dva­ja­nje fe­kal­ne i at­mos­fer­ske ka­na­li­za­ci­je i iz­gra­di­ti ne­do­sta­ju­ću ka­na­li­za­ci­o­nu mre­žu na pod­ruč­ju či­ta­vog gra­da. Po­sled­njih go­di­na kom­plet­no su re­kon­stru­i­sa­ne pre­ko 90 od­sto grad­skih uli­ca u ko­ji­ma je iz­gra­đe­na ne­do­sta­ju­ća ka­na­li­za­ci­o­na mre­ža. Ko­nač­no, u za­vr­šnoj fa­zi su ra­do­vi na re­kon­struk­ci­ji gor­njeg di­je­la Ba­jo­ve uli­ce, či­jim za­vr­šet­kom će se za­o­kru­ži­ti po­slo­vi na raz­dva­ja­nju at­mos­fer­ske i fe­kal­ne ka­na­li­za­ci­je u či­ta­vom gra­du i nji­ho­vo se­pa­rat­no od­vo­đe­nje ka Po­no­ru – re­kao je Mar­ti­no­vić.
Re­a­li­za­ci­ja ove fa­ze pro­jek­ta, ka­ko je do­dao, pred­u­slov je za iz­grad­nju hi­dro­teh­nič­kog tu­ne­la ko­ji je u pro­jek­ci­ja­ma grad­ske upra­ve u bli­skoj bu­duć­no­sti. Na­kon to­ga kao kraj­nja fa­za je iz­grad­nja ko­lek­to­ra za tret­man ot­pad­nih vo­da dok će se sred­stva pla­ni­ra­ti shod­no za­ko­nu o pre­sto­ni­ci. Ukup­na vri­jed­nost ra­do­va na sa­na­ci­ji Po­no­ra je oko 600 hi­lja­da eura, a pred­vi­đe­ni rok za­vr­šet­ka je tri mje­se­ca od da­na pot­pi­si­va­nja ugo­vo­ra.
Z.P.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"